Marco Rossi és olasz honfitársai, kollégái leuralják Európát

Soha annyi, egy nemzetből érkező szövetségi kapitány nem dolgozott még Európa-bajnokságon, mint amennyi a jövő évi németországi Eb-n várható az olaszok jóvoltából. Jelen álás szerint öt olasz edző is ott lesz a 2024-es tornán egy-egy válogatott élén, Marco Rossi pedig nemcsak egy a „sok” közül, hanem az egyik legjobb.

2023. 11. 23. 10:46
ROSSI, Marco; SZOBOSZLAI Dominik
Budapest, 2023. november 19. Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa (j) és Marco Rossi szövetségi kapitány a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkõzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsõként jutott ki a jövõ évi németországi Eb-re. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország, Francesco Calzona Szlovákia, Domenico Tedesco Belgium, Vincenzo Montella Törökország, Luciano Spalletti pedig Olaszország szövetségi kapitányaként dolgozhat a jövő évi Eb-n. Közös bennük, hogy mindannyian olaszok, így jelen állás szerint öt olasz edző irányíthat egy-egy válogatottat az Eb-n, ami új rekord – szúrta ki a Ripost.

ROSSI, Marco
Marco Rossi olasz és immáron magyar is (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Jelenleg a hollandok tartják a csúcsot, nekik három szövetségi kapitányuk vett részt a 2008-as Eb-n, amelyen hazája csapatát Marco van Basten vezette, Guus Hiddink pedig az oroszoknál, Leo Beenhakker meg a lengyeleknél vállalt munkát. Az ő rekordjuk dőlhet meg jövőre az olaszok által.

Rossi, aki nemrég magyar állampolgár is lett, veretlenül, csoportja első helyezettjeként juttatta ki a magyar válogatottat az Eb-re, e tekintetben ő volt legjobb a belgákat irányító Domenico Tedesco mellett az olasz kapitányok között.

Marco Rossi: Csak Olaszországot ne!

A magyar válogatott veretlenségi sorozata egyébként már több mint egy éve íródik, legutóbb tavaly szeptemberben éppen Olaszország ellen kapott ki Rossi csapata a Nemzetek Ligájában. Talán nem véletlen, hogy Rossi az olaszokat szeretné elkerülni az Eb-csoportok december 2-i sorsolásán.

– Az olaszokkal nem szeretnék játszani, mert nem jó emlék az ellenük vívott két tavalyi meccs, idegesítő volt, hogy Donnarumma mindent kivédett – árulta el a kapitány.

Borítókép: Marco Rossi egyike az öt olasz szövetségi kapitánynak, aki a jövő évi Eb-n dolgozhat (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.