Strandfoci – így ismerkedett meg Marco Rossi és Vincenzo Montella

Vincenzo Montella, a török labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya elismeréssel beszélt honfitársa, Marco Rossi munkájáról, a magyar válogatott eredményeiről. Az AS Roma egykori kiválósága azt is felfedte, ismerik egymást Rossival, noha véletlenül találkoztak, s nem is akárhol: a strandon. Montellát lenyűgözi a Puskás Aréna.

2024. 03. 21. 20:08
MONTELLA, Vincenzo
Vincenzo Montella, a török válogatott olasz szövetségi kapitány derűs hangulatban várja a mérkőzést a Puskás Arénában Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Néhány éve véletlenül futottunk össze nyaralás során – Vincenzo Montella, a török labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya elárulta, hogyan ismerkedett meg Marco Rossival, ám egyéb részletekről nem számolt be, csak annyit árult el, azóta rendszeresen beszélnek egymással. A két szakember anno a pályán nem találkozhatott egymással, hiszen Rossi (59 éves) tíz évvel idősebb Montellánál (49), s amikor az AS Roma egykori csatárának karrierje beindult, Rossi már légiósként szerepelt.

MONTELLA, Vincenzo, Zeki Celik, Törökország, magyarország, válogatott marco rossi, puskás aréna
Csakúgy, mint Vincenzo Montella, Zeki Celik is dicsérte a magyarokat. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jó honfitárshoz illően Montella méltatta munkáját.

– A magyar válogatott elmúlt évekbeli eredményei magukért beszélnek, ugyanis 2022 óta mindössze háromszor kapott ki. Marco Rossi hosszú évek alatt gondosan felépítette a csapatot – jegyezte meg Montella.

A törökök olasz szakvezetője dicsérte, egyenesen gyönyörűnek nevezte a Puskás Arénát, amelyet korábban még nem látott, szerinte meccs közben biztosan még szebb lesz, ahogy a szurkolók megtöltik.

 

Ütőképes a magyar válogatott

– Ütőképes csapatokkal mérkőzünk meg az Európa-bajnoki felkészülés során, mert semmi értelme papíron gyengébb ellenfelekkel játszani, abból nem tanulunk és nem fejlődünk. Nekem különösen fontos az előttünk álló négy barátságos mérkőzés, mert szeptemberi kinevezésem óta csak négy találkozója volt a válogatottnak – beszélt a török válogatottat 2023 szeptembere óta irányító Montella, hozzátéve, a magyar csapatra azért esett a választásuk, mert több felállást és taktikát képes alkalmazni egy meccsen belül.

A nyári kontinensviadalról azt mondta, éjjel is szép álmai vannak, de még nagyobbak, amikor felkel. Kiemelte, elsődleges célja, hogy a szurkolók büszkék lehessenek a török válogatottra.

 

Energikus magyarok

A játékosok részéről Zeki Celik energikusnak nevezte a magyar csapatot, amelynek nagy erénye, hogy régóta Marco Rossival készül.

– A magyarok játékstílusa nagyon hasonlít a mienkre, ezért a mostani különösen fontos próba lesz az Eb előtt – mondta az AS Roma védője, aki nem őriz szép emléket a magyar fővárosról, mivel tavaly a klubjával a Puskás Arénában vesztette el 11-esekkel az Európa-liga döntőjét.

A Szpíker korner legutóbbi adásában is a Magyarország–Törökország mérkőzés volt a téma:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.