Willi Orbán nem játszhat a törökök és Koszovó ellen sem

Pénteken este Törökország, kedden pedig Koszovó lesz a magyar labdarúgó-válogatott ellenfele felkészülési mérkőzéseken. A csapat tizenkét meccs óta veretlen, Marco Rossi azonban nem ezt tartja a legfontosabbnak. A törököket roppant kemény ellenfélnek tartja, és az esélyek latolgatásánál szerinte ezt a tényt is figyelembe kell venni. Rossz hírrel is szolgált: Willi Orbán kisebb sérülés miatt a kockázat elkerülése miatt nem játszik egyik mérkőzésen sem. Azt viszont nem árulta el a kapitány, hogy Gulácsi Péter vagy Dibusz Dénes áll-e a kapuba a törökök ellen.

2024. 03. 21. 15:54
ORBÁN, Willi; OSMAJIC, Milutin
Willi Orbán tekintélyét még az ellenfelek sem vonják kétségbe (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem túl jó hírrel rukkolt elő a magyar válogatott csütörtöki sajtótájékoztatóján. A magyar válogatott pénteken este Törökországot fogadja a Puskás Arénában felkészülési mérkőzésen, és a szövetségi kapitány tegnapig még azt hihette, hogy hosszú idő után a legerősebb keretből válogathat, hiszen az őszi nagy sérüléshullám után visszatérhetett a pályára Kleinheisler László és Varga Barnabás is. Ám kiderült, Willi Orbánra egy apró izomsérülés miatt mégsem számíthat. Marco Rossi elmondta, ha komoly tétje lenne a találkozónak, akkor az RB Leipzig védője játszhatna, de nem akar kicsit sem kockáztatni egy felkészülési mérkőzés miatt, és ugye, Willi Orbán képességeit tökéletesen ismeri.

Marco Rossi rossz hírrel is szolgált  Fotó: Árvai Károly /Nemzeti Sport

Nyitott kérdés maradt a kapusoké: a szövetségi kapitány nem árult el konkrétumokat. Mint ismeretes, 2022 őszén megsérült, a helyére lépve parádésan védett az Európa-bajnoki selejtezőkön, és most Gulácsi visszatérésével a kapitánynak döntenie kell. Erről ő is beszélt a sajtótájékoztatón:

– Olvastam hogy szurkolók szavazhattak, ki legyen a válogatott kapusa, higgyék el, mi ezt felelősséggel eldöntjük majd. Szerencsés helyzet, hogy erre a fontos posztra két ilyen klasszisunk van, legszívesebben mindkettőt a pályára küldeném, de ehhez be kellene áldoznom egy mezőnyjátékost. Ahogyan korábban elmondtam, az egyik meccsen az egyikük, a másikon a másikuk véd majd. Holnap meglátják, ki áll a kapuban a törökök ellen, és abból ki lehet következtetni, ki lesz a kapus kedden.

Az Aranycsapat más kategória

A magyar válogatott tizenkét meccses veretlenségi sorozatnál tart, és a szurkolók nagyon remélik, ez nem szakad meg sem pénteken, sem pedig kedden. Marco Rossi erről ezt mondta:

– Természetesen tudjuk, hogy ez is tét, de ez csak az önérzetünknek tesz jót. Szeretném hangsúlyozni, hogy bármilyen összehasonlítás az ötvenes évek Aranycsapatával sántít, és nem állja meg a helyét, az más kategória volt. Törökország nagyon komoly ellenfél, a legteljesebb tisztelet illeti a részünkről, és amikor az esélyeket latolgatjuk, ezt is figyelembe kell venni. Keressük a lehetőséget a további fejlődésre, a keddi, Koszovó elleni meccs után láthatjuk majd, hogy sikerült-e előbbre lépnünk.

Arra a kérdésre, hogy tervezi-e az újonc Dárdai Márton szerepeltetését, azt felelte, igen, szeretné majd játszatni, kipróbálni, az edzéseken jók a tapasztalatai vele, úgyhogy a törökök vagy Koszovó ellen mindenképp kipróbálja a Hertha fiatal védőjét. 

Gulácsi Péter újra a válogatott kapujába állhat  Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

A sajtótájékoztatón a játékosokat éppen Gulácsi Péter képviselte, aki azt hangoztatta, hogy boldog, mert újra a válogatott keret tagja lehet, mindig felemelő érzés ebben a csapatban pályára lépni, különösen hazai környezetben, a saját szurkolók előtt. Elárulta, hogy a sérülés, illetve a lábadozás idején sok kérdés megfogalmazódott benne a jövőjéről, de a családja végig mellette volt, akkor is, amikor elbizonytalanodott, és most fizikálisan és mentálisan készen áll minden kihívásra. 

– Örülök, hogy a klubomban megváltozott a szituációm, rendszeresen védek, sikeresek vagyunk a Lipcsével. Ez volt az első mérföldkő, a következő az lehet, ha védhetek az egyik meccsen, ahogy Marco Rossi azt kijelentette. Másfél éve nem játszottam a válogatottban, úgyhogy nagyon örülök a lehetőségnek. A saját teljesítményemre koncentrálok, ahogy Lipcsében is, aztán meglátjuk, az Eb-n alakul a helyzet.

A látható légió podcast legutóbbi műsorának Vancsa Miklós volt a vendége, a téma pedig 19 éves fia, Vancsa Zalán, akit Marco Rossi szűk két év után ismét behívott a keretbe.

Borítókép: Willi Orbán tekintélyét még az ellenfelek sem vonják kétségbe (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.