Jó sorozatának folytatásával az Aranycsapat nyomába eredne Marco Rossi magyar válogatottja

A közelmúlt eredményei alapján bizakodva várhatja a 2024-es év első felkészülési meccsét a magyar labdarúgó-válogatott, amely pénteken Törökországgal találkozik. Ha nem kap ki, egy több mint húszéves jó szériát ír felül Marco Rossi szövetségi kapitány együttese.

2024. 03. 21. 12:00
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott edzésén Telkiben. Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott 2022. november 17. óta nem talált legyőzőre. Az azóta lejátszott 12 mérkőzés számtalan örömteli pillanatot tartogatott, ám mindezek közül a csúcsot az újabb Európa-bajnoki kvalifikáció jelentette. Amennyiben az Európa-bajnoki felkészülés idei első állomásán, pénteken sem veszít, egy régi rekordot is üldözőbe vesz a csapat.

(labdával) és a magyar labdarúgó-válogatott újabb nagy dobásra készül (Fotó: Szigetváry Zsolt)

 

Puskásékat a törökök állították meg

A nemzeti tizenegy legutóbb több mint húsz éve produkált ilyen jó szériát, 2000 márciusa és 2001 áprilisa között ugyanis éppen 12-szer nem talált legyőzőre. A Marco Rossi szövetségi kapitány által felkészített magyar válogatott pénteken, Törökország ellen vívja idei első felkészülési mérkőzését, és amennyiben megőrzi veretlenségét, 13-ra növeli veretlen meccseinek számát, megjavítva a kétezres évek elején felállított csúcsot. Érdekesség, hogy a jelenleginél hosszabb hasonló szériára legutóbb az Aranycsapat volt képes, amely az 1954-es világbajnoki döntő elvesztése után 18 összecsapáson három döntetlen mellett 15 győzelmet aratott. Puskás Ferencék sorozatát 1956 februárjában éppen a törökök zárták le, akik 3-1-re diadalmaskodtak Isztambulban.

 

Érdemes időben kiérni

A Puskás Arénában március 22-én, pénteken 20.45-kor kezdődő Magyarország–Törökország találkozóval kapcsolatban már korábban bejelentették, hogy telt ház előtt zajlik, a szervezők minden jegyet értékesítettek. A Magyar Labdarúgó-szövetség szurkolói információkat tartalmazó írása éppen ezért arra figyelmeztetett, hogy legkésőbb másfél órával a kezdés előtt érdemes a helyszínre érkezni, méghozzá tömegközlekedéssel. A szurkolókat számtalan program várja a stadionnál, 19.15-től például a szurkolói falu színpadán két válogatott futballista, Kalmár Zsolt és Szappanos Péter lesz Takács Rita vendége.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.