Milák Kristóf a repülőtéren jelent meg, ennek nagy jelentősége lehet

Milák Kristóf elutazik a tenerifei edzőtáborba. A 200 méteres pillangóúszás olimpiai bajnoka a sportág legutóbbi két világbajnokságát kihagyta, most viszont csatlakozik társaihoz. Milák Kristóf döntése arra utal, hogy az úszó készül az idei párizsi játékokra.

Forrás: Nemzeti Sport2024. 03. 09. 15:34
MILÁK Kristóf
Budapest, 2022. június 23. Milák Kristóf, a késõbbi ötödik helyezett magyar váltó tagja a férfi 4x200 méteres gyorsváltó döntõjében a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 23-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar sportrajongók kevés kérdést ismételgethettek többször az elmúlt szűk egy évben annál, mint hogy végzi-e az edzéseket, s ha igen, milyen intenzitással. Maga az úszó háttérbe vonult, nem nyilatkozott, most viszont egyértelmű jelet kaptunk arra nézve, hogy Milák Kristóf készül a párizsi olimpiára.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf a tavalyi országos bajnokságon (Fotó: MTI/Derencsényi István)

A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója ugyanis szombaton megjelent a Liszt Ferenc repülőtéren, és csatlakozott a Tenerifére, háromhetes edzőtáborba utazó társaihoz.

A legutóbbi két világbajnokságot Milák Kristóf kihagyta, s edzéstársa, illetve jó barátja, Márton Richárd is utalt a helyzet bizonytalanságára lapunknak, amikor úgy fogalmazott: úgy kell készülnie, hogy átvehesse a stafétabotot Miláktól.

Hogy Milák Kristóf szokatlan olimpiai edzésterve milyen eredménnyel jár majd, azt még nagyon korai lenne megmondani. Az azonban biztos, hogy a két, nélküle rendezett világbajnokságon senki sem tudott két másodpercen belülre kerülne Milák 2022-ben, Budapesten felállított világrekordjához.

Mikor versenyez legközelebb Milák Kristóf?

A magyar úszók következő fontos versenye az április 9–12-i országos bajnokság lesz, ezt másfél héttel Milákék hazatérte után rendezik a budapesti Duna Arénában.

Egyelőre nem tudjuk, hogy Milák ott valóban medencébe ugrik-e. Az biztos, hogy legutóbb a tavalyi ob-n versenyzett az úszó, aki hosszú kihagyás előtt már 100 és 200 pillangón is megúszta a párizsi induláshoz szükséges olimpiai szintidőt.

Borítókép: Milák Kristóf (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.