Két gólt szerzett a hosszabbításban, ezzel tovább menetel a Szoboszlaiékat is kiejtő csapat + videó

Juventus–Atalanta mérkőzést rendeznek a labdarúgó Olasz Kupa döntőjében, miután másodikként az Atalanta is továbbjutott az elődöntőből. A szerda esti, Fiorentina elleni találkozó a rendes játékidő ráadásában még hosszabbításra állt, ekkor azonban még kétszer betalált a házigazda.

2024. 04. 25. 8:08
GASPERINI, Gian Piero
Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetõedzője két sorozatban is a végjátékig vezette csapatát. Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden hétre jut valami öröm az Atalanta szurkolóinak. Az olasz élvonalbeli együttes április 18-án kikapott ugyan a Szoboszlai Dominiket is soraiban tudó Liverpooltól, 3-1-es összesítéssel kiejtette ellenfelét, így bejutott az Európa-liga elődöntőjébe, április 24-én, szerdán pedig egy emlékezetes mérkőzésen vívta ki az Olasz Kupa döntőjében való szereplés jogát.

 

A végén jött a dráma

Az olasz kupasorozat elődöntőjében két mérkőzés dönt a továbbjutásról. A Juventus kedden biztosította helyét a római döntőben, a szerdai, Atalanta–Fiorentina összecsapást pedig a firenzeiek várhatták egygólos előnyről. A visszavágón a bergamóiak nyolc perccel a kezdés után megszerezték a vezetést, majd az 53. percben emberhátrányba került a vendégcsapat, ennek ellenére a Fiorentina egalizált a 68. minutumban. Héttel később újra az Atalanta vezetett (2-2-re alakítva az összesített állást), ám a csapatok végül elkerülték a hosszabbítást, miután a hazaiak részéről Ademola Lookman a hosszabbítás negyedik, majd Mario Pasalic a ráadás nyolcadik percében gólt szerzett. Az Atalanta 4-1-re nyert, 4-2-es összesítéssel jutott tovább.

Sikerének köszönhetően a hazai és a nemzetközi kupában is a végjátékig menetelő Atalanta hatodszor szerepelhet kupadöntőben. A május 15-i, római fináléban a 14-szeres győztes Juventus várja a bergamóiakat.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.