A Liverpool némiképp összekapta magát, de nem ment vele semmire

Korán vezetést szerzett Bergamóban a Liverpool, de a háromgólos hátrányából csak egyet tudott ledolgozni az Atalanta ellen, így a negyeddöntőben búcsúzott a labdarúgó Európa-ligától. Az Atalanta a négy között az Olympique Marseille ellen folytatja, míg a másik ágon a Bayer Leverkusen és az AS Roma csap össze a fináléba jutásért.

2024. 04. 18. 22:57
Mohamed Szalah góljával gyorsan vezetést szerzett a Liverpool Bergamóban
Mohamed Szalah góljával gyorsan vezetést szerzett a Liverpool Bergamóban Fotó: EPA/MICHELE MARAVIGLIA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp egyértelmű üzenetet küldött a bergamói kezdőcsapatával: ő nem dobta be a törülközőt. A Liverpool 3-0-ra kapott ki otthon az Atalantától az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén, így voltak olyan felvetések, hogy Kloppnak pihentetnie kellene a legjobbjait, és a Premier League-re fókuszálnia, de a német vezetőedző úgy döntött, csapatával megpróbálja a lehetetlent, és nagyjából a legerősebb kezdőjét küldte a pályára a visszavágón, íme: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Szoboszlai, Jones, Mac Allister – Szalah, Gakpo, Díaz. Ez pedig az Atalantáé: Musso – Djimsiti, Hien, Kolasinac – Zappacosta, De Roon, Éderson, Ruggeri – Koopmeiners – Scamacca, Mirancsuk.

Hiába az erős liverpooli kezdő, csodát nem tudtak tenni Szoboszlaiék
Hiába az erős liverpooli kezdő, csodát nem tudtak tenni Szoboszlaiék. Fotó: EPA/Michele Maraviglia

Klopp a mérkőzés előtt hangsúlyozta, nem létfontosságú, hogy a 2. percben szépítsen a Liverpool. Nos, ha akkor még nem is, de a 7. percben már vezetett a csapata, egy kezezésért megítélt büntetőt Mohamed Szalah értékesített.

Ünneplés helyett a következő rohamokra készültek a vendégek. Volt belőlük bőven, néhány centiméter híján Szoboszlai is ziccerbe került, illetve volt egy nem túl erős lövése. De Szalah lábában maradt a második gól, az egyiptomi szélső átemelése jóval elkerülte a kaput a 39. percben. Egy perccel később ezt nagyon bánhatta, mert Teun Koopmeiners kiegyenlített, de Szalah és a Liverpool szerencséjére a holland középpályás lesről indult. Az Atalantának ezenkívül egy nagy helyzete volt, ám még ha mentési kísérlete a kapuban is köt ki, les miatt nem lett volna érvényes a találat. A statisztikák is liverpooli fölényről árulkodtak: a kaput eltaláló lövések száma 0-3, az xG (várható gólok) 0,03–1,22 volt az első félidőben.

A Liverpool a második félidőben nem vett villámrajtot, sőt inkább a hazaiaknak voltak lehetőségeik. Klopp a 66. percben unt rá, hogy csapata semmire sem jut, és hármat is cserélt: Harvey Elliott, Darwin Núnez és Diogo Jota is pályára lépett Szoboszlai, Szalah és Díaz helyén. A játék képe azonban nem változott, és a folytatásban az eredmény sem. Jürgen Kloppnak így ez volt az utolsó európai kupameccse a Liverpool élén. A csapata 3-1-es összesítéssel búcsúzott az Európa-ligától, és már csak a Premier League-ben érhet révbe, ha a listavezető Manchester City (és az Arsenal) szívességet tesz a vetélytársnak. Persze amíg a Liverpool be van oltva góllövés ellen (az angolok legutóbbi három meccsükön nem szereztek akciógólt), addig a City esetleges pontvesztése is hiábavaló lenne.

A Gian Piero Gasperini vezette Atalanta az Európa-liga elődöntőjében folytatja, ahol az Olympique Marseille lesz az ellenfele. A másik ágon AS Roma–Bayer Leverkusen párharcot rendeznek.

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók

Atalanta (olasz)–Liverpool (angol) 0-1 (0-1)
továbbjutott az Atalanta, 3-1-es összesítéssel

AS Roma (olasz)–AC Milan (olasz) 2-1 (2-0)
továbbjutott az AS Roma, 3-1-es összesítéssel

West Ham United (angol)–Bayer Leverkusen (német) 1-1 (1-0)
továbbjutott a Bayer Leverkusen, 3-1-es összesítéssel

Olympique Marseille (francia)–Benfica (portugál) 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) – 11-esekkel 4-2
továbbjutott az Olympique Marseille, 2-2-es összesítéssel, 11-esekkel

Európa-konferencialiga, negyeddöntő, visszavágók

PAOK (görög)–Club Brugge (belga) 0-2 (0-2)
továbbjutott a Club Brugge, 3-0-s összesítéssel

Fenerbahce (török)–Olimpiakosz (görög) 1-0 (1-0, 0-0, 0-0) – 11-esekkel 2-3
továbbjutott az Olimpiakosz 3-3-as összesítéssel, 11-esekkel

Fiorentina (olasz)–Viktoria Plzen (cseh) 2-0 (0-0, 0-0, 2-0) – hosszabbítás után
továbbjutott a Fiorentina, 2-0-s összesítéssel

Lille (francia)–Aston Villa (angol) 2-1 (1-0, 1-1, 0-0) – 11-esekkel 3-4
továbbjutott az Aston Villa, 3-3-as összesítéssel, 11-esekkel

Az elődöntő párosítása:
Aston Villa–Olimpiakosz
Fiorentina–Club Brugge

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.