Dárdai Márton is örülhet a berliniek bukásának? + videó

Az Augsburg 2-0-ra nyert az Union Berlin ellen a Bundesliga 29. fordulójának pénteki nyitómeccsén. Schäfer András végigjátszotta a meccset, sőt a vesztes berliniek legjobbja volt. A meccs azonban egy másik magyar válogatott futballista számára is jelentőséggel bírhat. A hírek szerint Dárdai Márton az Augsburg egyik kiszemeltje, a bajor csapat pedig az Union Berlin elleni sikerével megerősítette helyét a nemzetközi kupaszereplésért zajló küzdelemben.

2024. 04. 13. 9:17
Augsburg Union Berlin Bundesliga Schäfer András Dárdai Márton
A nemzetközi kupaszereplésért hajtó Augsburg nyert az Union Berlin ellen Fotó: X/FC Augsburg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dárdai Márton követheti öccsét. Dárdai Bence a következő idénytől a Wolfsburg játékosa lesz, azaz nagy valószínűséggel a német élvonalban szerepelhet. A középső Dárdai testvér is Bundesliga-játékos lehet a 2024/25-ös szezonban, iránta az Augsburg érdeklődik, amely pénteken, a nevével fémjelzett Union Berlin ellen győzelemmel erősítette pozícióját a nemzetközi kupaszereplésért folyó versengésben.

Augsburg, 2024. április 12.
Schäfer András, az Union Berlin (j) és Ruben Vargas, az Augsburg ( Dárdai Márton következő csapata? ) játékosa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Augsburg-Union Berlin mérkõzésen az augsburgi WWK Arénában 2024. április 12-én.
Schäfer András (pirosban) az Union Berlin legjobbja volt, de csapata kikapott a Dárdai Márton iránt érdeklődő Augsburgtól (Fotó: MTI/AP/DPA/Tom Weller)

Az Augsburg a második félidő elején egy óriási berlini bakit kihasználva szerzett vezetést, majd a hajrában Sven Michel állította be a 2-0-s végeredményt, ő tavaly nyáron éppen az Union Berlintől igazolt Augsburgba.

Schäfer András a vesztes Union Berlin legjobbja volt. A fővárosi csapat a tavalyi bravúros negyedik hely után idén jobbára a kiesés ellen küzdött, a bennmaradás vélhetően meglesz, az Union előnye hat pont az osztályozós helyen álló Mainz és hét az egyenes kiesést jelentő pozícióban tanyázó Köln előtt.

Dárdai Márton és Lisztes Krisztián hasonló helyzetben?

Míg Schäfer csapata az idei dupla terhelés után a következő idényben nem indul majd nemzetközi kupában, több magyar érdekeltségű Bundesliga-csapat is megmutathatja magát a nemzetközi porondon a 2024/25-ös idényben.

Az RB Leipzig (Gulácsi Péter, Willi Orbán) esetében az a kérdés, hogy az a nemzetközi kupa a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga lesz-e, bár a német csapatok szereplése alapján még arra is mutatkozik esély, hogy a Bundesliga ne négy, hanem öt helyet kapjon az átalakuló Bajnokok Ligája főtábláján.

A Bundesliga első hat helye biztosan nemzetközi kupaindulást ér a következő idényre, de ha a németek megkapják a két extra BL-hely egyikét, valamint a Bayer Leverkusen a papírformának megfelelően legyőzi a másodosztályú Kaiserslauternt a Német Kupa fináléjában, akkor ez a szám nyolcra is emelkedhet.

Jelenleg az Eintracht Frankfurt áll a hatodik helyen, amelyben nyártól Lisztes Krisztián szerepel, az Augsburg pedig a hetedik, amely a hírek szerint Dárdai Márton következő klubja lehet . Szintén versenyben van még a nemzetközi kupaindulásért a Freiburg és a Hoffenheim is. egyelőre az előbbiben szerepel kölcsönben, de a nyáron visszatér a Hoffenheimhez, és benne van a pakliban az is, hogy elhagyja a Freiburgot.

Bundesliga, 29. forduló

Péntek
Augsburg–Union Berlin 2-0

Szombat
Bayern München–Köln 15.30 (tv: Arena 4)
Mainz–Hoffenheim 15.30
Mönchengladbach–Dortmund 15.30
RB Leipzig–Wolfsburg 15.30
Bochum–Heidenheim 15.30
Stuttgart–Frankfurt 18.30 (tv: Arena 4)

Vasárnap
Darmstadt–Freiburg 15.30
Bayer Leverkusen–Werder Bremen 17.30 (tv: Arena 4)

 

A Bundesliga állása

1. Leverkusen 76 pont
2. Bayern 60
3. Stuttgart 60
4. RB Leipzig 53
5. Dortmund 53
6. Frankfurt 42
7. Augsburg 39
8. Hoffenheim 36
9. Freiburg 36
10. Heidenheim 33
11. Mönchengladbach 31
12. Werder 31
13. Union Berlin 29
14. Wolfsburg 28
15. Bochum 26
16. Mainz 23
17. Köln 22
18. Darmstadt 14

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.