Micsoda hírek! Ez nagy segítség lehet a Liverpoolnak a hajrában

A csapat edzésén készült fényképek sok örömet szerezhettek a Liverpool szurkolóinak, mert rég nem látott arcokat láthattak újra az edzőpályán. A vezetőedző, Jürgen Klopp azAtalanta elleni Európa-liga-negyeddöntő előtt elárulta, a visszatérők közül kik lesznek bevethetők a csütörtöki találkozón.

2024. 04. 10. 14:49
Jürgen Klopp végre jó híreket kapott az orvosi szobából
Jürgen Klopp végre jó híreket kapott az orvosi szobából Fotó: AFP/Michal Cizek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool honlapján és közösségi oldalain megjelent képek alapján a sérülés miatt hosszú heteken keresztül nem bevethető Alisson, Diogo Jota és valamint az idényben még egyszer sem pályára lépő Stefan Bajcetic is részt vett már a csapat közös edzésein. Ez még persze nem jelenti azt, hogy Jürgen Klopp azonnal beveti őket a csütörtöki, Atalanta elleni Európa-liga-mérkőzésen, mindenesetre a német menedzser a szezonból hátralévő másfél hónapban többet tud rotálni.

Klopp nem szeretné, ha újra így néznének ki a liverpooli lelátók
Klopp nem szeretné, ha újra így néznének ki a liverpooli lelátók (Fotó: AFP/Shaun Botterill)

– Nem siettük el a srácok visszatérését, sokat edzettek külön, főleg Trent és Diogo. Tegnap elégedett voltam mindkettőjükkel. Stefan talán az U21-es csapatban tér először vissza, mert ő nagyon sokat hagyott ki, így fokozatosan terheljük majd. Alisson is közel áll a visszatéréshez, de még nem végez teljes értékű edzéseket. Még nem döntöttem el, hogy mi lesz holnap, meglátjuk, hogy bármelyiküket bevetjük-e – fogalmazott Klopp szerdán tartott sajtótájékoztatóján.

A bergamói és liverpooli fogorvosok

A csütörtöki ellenfélre rátérve a sajtótájékoztatón felidézték a Manchester Cityt irányító Pep Guardiola 2019-es nyilatkozatát, miszerint olyan az Atlantánál vendégeskedni, mintha fogorvoshoz menne az ember. Klopp erre ennyit felelt:

 – Ellenünk is annyira kellemetlen játszani, mintha fogorvoshoz menne valaki. Legalábbis ez a célunk. 

Az Atalanta tapasztalt, nagyon összeszedett csapat. Három és fél év alatt sok minden változott, ezért nem akarom összehasonlítani a mostani párharcot az akkori meccsekkel – utalt a német menedzser a két csapat 2020-as BL-összecsapásaira, amikor az Anfielden 2-0-s olasz, Bergamóban 5-0-s angol győzelem született. – Nehéz lesz mindkét csapatnak ez a meccs. De én izgatottan várom, önök is várhatják. Ez egy jó hely, ha valaki futballmeccset akar nézni – mondta mosolyogva a liverpooli szentélyről.

Különleges mérkőzés lesz a csütörtöki abból a szempontból is, hogy az Anfield dísztelen lesz. A szurkolók a jegy- és bérletárak tervezett megemelése ellen való tiltakozásuk jeléül ezúttal otthon hagyják a molinóikat, a You'll Never Walk Alone klubhimnusz éneklése közben nem emelkednek magasba a zászlók. A Liverpool vezetőedzője nem örül a kialakult helyzetnek, és bízik benne, hogy a klub olyan megoldást talál, amellyel a drukkerek is elégedettek lesznek majd.

– Ha a molinók nincsenek ott, azt túléljük. Ha a szurkolók nincsenek, azt nem. De megértem a csalódottságukat. Nehéz helyzet ez, mert mindenkinek szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy kijárjanak a meccsekre. De arról biztosíthatok mindenkit, hogy nem szórjuk el a pénzt, a befolyt összegeket mindig visszaforgatjuk a futballba. Biztos vagyok benne, hogy megtalálják a megoldást, feltehetően lesznek egyeztetések erről. Remélhetőleg ez nem áll a szurkolóink és közénk. Korábban (a koronavírus-járvány idején – a szerk.) már átéltük, hogy a zászlók ott voltak a lelátókon, de a drukkerek nem. Nem szeretnénk, ha ez újra megtörténne.

Serie A? Kösz, nem!

A Vörösöktől az idény végén távozó, és tervei szerint legalább egyéves pihenőre vonuló Kloppot megkérdezték, elképzelhető-e, hogy egy nap az olasz bajnokságban köt ki. Egyértelmű választ adott: 

– Csak az olasz ételeket ismerem, nem beszélem a nyelvet. Nem készülök ilyesmire, sőt, egyelőre menedzserként sem látom magam a jövőben. De kérdezzenek meg egy év múlva.

 

Kloppért előre!

A Liverpool a legutóbbi fordulóban elveszítette a Premier League-ben az első helyet, a Manchester United elleni botlást, avagy 2-2-es döntetlennel járó pontvesztést kihasználva az Arsenal ugrott az élre. Tulajdonképpen a Vörösökön múlt, hogy nem lett meg a győzelem az Old Traffordon, mert a helyzeteket tekintve már az első félidőben lezárhatták volna a mérkőzést, ehelyett hagyták a Unitedet visszajönni a meccsbe. Harvey Elliott szerint azonban már túlléptek a történteken, és most csak az Atalanta elleni Európa-liga-negyeddöntő lebeg a szemeik előtt.

– Mindenki nagyon csalódott volt vasárnap. De ezt már elfelejtettük, mert futballistaként sokáig nem nyalogathatjuk a sebeinket. Jó teljesítménnyel akarunk előrukkolni holnap – magyarázta az angol középpályás, majd megígérte, hogy társaival mindent megtesznek azért, hogy Európa-liga-győzelemmel köszönjenek el a mindannyiuk pályafutására nagy hatással lévő Klopptól, akinek ez a trófea még hiányzik a gyűjteményéből. Ehhez először az Atalantát kell legyőzniük. – Támadó felfogású csapat, sok gólt szereztek az idényben. Nagyon oda kell figyelnünk a védekezésre, mert ha hibázunk, megbüntetnek érte.  

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.