Liverpool: minden borulhat, senki nem tudja, mit gondoljon a mai nyilatkozat után

Bár a hét elején rengeteg helyen megjelent a médiában, így nagyon sokan már tényként kezelték, hogy Rúben Amorim, a portugál Sporting vezetőedzője megállapodott a Liverpool vezetésével, ő veszi át a szezon végén távozó Jürgen Klopp helyét, a portugál szakvezető még azt is tagadja, hogy tárgyalás történt volna.

2024. 04. 11. 17:27
Ruben Amorim mégsem ül le a Liverpool kispadája?
Ruben Amorim mégsem ül le a Liverpool kispadája? Fotó: AFP/Fabrice Coffrini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta az 56 éves Jürgen Klopp bejelentette, hogy belefáradt a munkába, és a szezon végén egy időre pihenőre vonul, megy a találgatás, hogy ki lesz a Liverpool következő vezetőedzője. Azután pedig, hogy az első számú kiszemelt, Xabi Alonso úgy döntött, marad a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusen kispadján, Rúben Amorim került a képbe a klubnál a hírek szerint. A hét elején pedig már arról érkeztek a hírek, hogy a színfalak mögött már meg is történt a szóbeli megegyezés, a nyáron a portugál bajnokságban jelenleg listavezető Sporting 39 éves trénere veszi majd át a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool vezetőedzői posztját.

Rúben Amorim Fotó: AFP/Patricia De Melo Moreira

Rúben Amorim: Még tárgyalás sem volt

A tréner azonban a Sporting pénteki bajnoki meccsét felvezető mai sajtótájékoztatón nem csak a megegyezést cáfolta:

– Ez az utolsó alkalom, hogy a jövőmről beszélek. Nem volt tárgyalás, megegyezés pedig még annyira sem. Amit mi itt mindannyian szeretnénk, az a bajnoki cím a Sportinggal, amelynek én vagyok az edzője. Semmiféle egyeztetésen nem vettem részt egyetlen más klubbal sem, és nem is egyeztem meg senkivel. Arra koncentrálok, mint mindig, hogy a Sportingot vezessem – jelentette ki a szakember, aki a Bragánál kezdte edzői karrierjét, az első csapat kispadján mindössze 13 mérkőzésen ült, de így is nyert egy Portugál Kupát a Porto ellen.


Rúben Amorim rövid bragai karrierje során tíz győzelem, egy döntetlen és két vereség volt a mérlege – közte idegenben legyőzte a Benficát, amire 65 év után először volt képes a gárda –, aztán a Sporting irányítását vette át. A lisszaboni csapattal 2021-ben bajnoki címet nyert – 19 év után ünnepelhettek újra elsőséget a szurkolók –, és volt egy portugál rekordot jelentő 32 meccses veretlenségi sorozata is.

Érthető, hogy Rúben Amorim most arra koncentrál, hogy a Sporting bajnok legyen, és azt el is hihetjük neki, amit állít, hogy ő senkivel sem tárgyalt. Azért az a kérdés nyitva van, hogy ha ő nem is tárgyalt senkivel, vajon a menedzsere sem a nevében?

Idővel erre is választ kapunk majd. Liverpoolban mindenesetre most nagy lehet a tanácstalanság.


Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.