Egyre távolabb a topligáktól – itt folytatja José Mourinho

Azok után, hogy 2024 januárjában menesztette az AS Roma, José Mourinho júliusban újra munkába állhat. A portugál tréner két évtized után elköszönhet a topligáktól, egybehangzó sajtóértesülések szerint a török bajnokságba tart.

2024. 05. 31. 11:53
José Mourinho az AS Roma vezetőedzőjeként 2022 márciusában
José Mourinho az AS Roma vezetőedzőjeként 2022 márciusában Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta José Mourinho 2004-ben elhagyta a Portót, azóta folyamatosan a négy legerősebb bajnokság egyik topcsapatánál vállalt állást. A portugál tréner megfordult a Chelsea-nél, az Internazionalénál, a Real Madridnál, a Manchester Unitednél, a Tottenham Hotspurnél, illetve az AS Románál, közben négyszer az év legjobb klubedzőjének választották, más címek mellett aktuális csapatával kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, háromszor lett angol, kétszer olasz és egyszer spanyol bajnok.

A Roma 2024 januárjában vált meg a 61 éves edzőtől, aki a nyártól akart újra munkába állni. Azóta felröppentek olyan pletykák, hogy a Liverpoolnál, esetleg a Bayern Münchennél köthet ki, de még az is előfordulhatott volna, hogy elhagyja a kontinenst, mert a szaúdi Al-Sabab kecsegtető ajánlatokkal csábította. A jelek szerint Mourinho azonban továbbra sem akar távozni Európából, csak a topligáknak int búcsút, ugyanis az átigazolási ügyekben jártas Fabrizio Romano arról számolt be, hogy az edző szóban már megegyezett a török bajnokságban ezüstérmes Fenerbahcéval, hogy Isztambulban folytatja.

Ha sikerül tisztázni minden részletet, Mourinho hosszabbítási opcióval két évre, 2026 júniusáig írhat alá, és akár már ma bemutathatják az új csapatánál. A BL-győztes szakember Ismail Kartal helyét venné át, akinek június végén jár le a szerződése.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.