Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

De Bruyne a búcsúról is beszélt, és kiállt Lukaku mellett

Belgium javított, a Szlovákia elleni 1-0-s vereség után szombat este Románia ellen 2-0-ra nyert Youri Tielemans és Kevin De Bruyne góljával. A meccs legjobbjának a Manchester City középpályását választották, aki kiemelte, hogy nem aggódott a vesztes Eb-rajt után. De Bruyne csapattársát is védelmébe vette: bár Romelu Lukaku továbbra sem lőtt érvényes gólt az idei Eb-n, De Bruyne szerint a támadó jól játszik a tornán.

2024. 06. 23. 7:42
Köln, 2024. június 22.
A belga Kevin De Bruyne ünnepel, miután gólt lõtt a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja második fordulójának Belgium-Románia mérkõzésén a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 22-én. Romelu Lukaku foci Eb 2024
Belgium Kevin De Bruyne góljával biztosította be Románia elleni sikerét Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belgium aranygenerációja már kifutóban van, de azért még maradt képviselője az idei Európa-bajnokságra. A csúcsot a 2018-as világbajnoki bronzérem jelentette, általában viszont csalódással ért véget a belgák tornája, különösen a legutóbbi, katari vb, ahol már a csoportkört sem élte túl a csapat. Az akkori események felsejlettek az idei foci Eb első fordulójában, amikor a belgák – különösen Romelu Lukaku – rengeteg helyzetet eltékozoltak, és 1-0-ra kikaptak a szlovákoktól. Románia ellen sikerült a javítás, vezérletével. Lukaku viszont ezen a meccsen sem lőtt gólt.

Frankfurt, 2024. június 17.
A belga Romelu Lukaku fejét fogja meg nem adott gólja után a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja elsõ fordulójának Belgium - Szlovákia mérkõzésén a frankfurti Waldstadionban 2024. június 17-én. Lukaku két gólt lõtt, mindkét gólját érvénytelenítették. foci Eb 2024 Kevin De Bruyne
Romelu Lukaku még nem lőtt szabályos gólt az Eb-n (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

– Lukaku nagyszerű meccset játszott. Önzetlen volt, mindenki láthatta, hogyan készítette le a labdát Tielemansnak. Szerintem Lukakunak kiváló tornája van – vette védelmébe De Bruyne a Roma támadóját a belgák Románia elleni 2-0-s sikere után.

Romelu Lukaku rekordokat döntött

Lukaku a selejtezősorozatban tizennégy gólt szerzett, többet mint bárki más valaha az Eb-kvalifikáció során. A németországi tornán viszont egyelőre nulla találat szerepel a neve mellett, s emlékezetes, hogy a katari vb-n is az ő lábában maradt Belgium továbbjutása a későbbi bronzérmes Horvátországgal szemben.

Igaz, a mostani foci Eb egészen más képet is festhetne. Lukaku ugyan hagyott ki helyzeteket, de háromszor betalált a kapuba. Csakhogy mindhárom találatát elvették, Szlovákia ellen az első futballista lett, akitől egy Eb-meccsen két gólt is elvették VAR-vizsgálat után.

Ha nem lenne VAR a tornán, Lukaku vezetné a góllövőlistát három találattal.

 

Kevin De Bruyne nem aggódott

A Szlovákia elleni vereség ellenére De Bruyne magabiztos maradt, hogy Belgium jól szerepel a tornán.

– Nem játszottunk akkor sem rosszul. Persze követtünk el hibákat, de kidolgoztuk a helyzeteket. A románok ellen jól játszottunk, és megérdemeltük a győzelmet, bár a helyzetkihasználásunkon még mindig lehetne javítani – fogalmazott a belga aranygeneráció egyik utolsó aktív tagja.

De Bruyne harminckét éves, úgy érzi, hogy sok tudást át tud adni fiatalabb társainak, de még nem döntött arról, hogy meddig játszik a válogatottban.

Ki juthat tovább az E csoportból?

Az Európa-bajnokság hat csoportja közül az E jelű a legszorosabb négyes, két forduló után ugyanis Románia, Belgium, Szlovákia és Ukrajna is három ponttal áll.

Az utolsó fordulóban Belgium–Ukrajna és Románia–Szlovákia meccseket rendeznek. Mivel a belgáknak és a románoknak pozitív a gólkülönbsége, nekik a döntetlen is elég lenne a biztos továbbjutáshoz. A románok ellen elszenvedett kiütés után egyelőre az ukránok állnak az E csoport utolsó helyén, így Rebrov csapata játszik a legnagyobb eredménykényszer alatt az utolsó fordulóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.