Hiába vezettek a szlovákok, fordított, és életben tartotta reményeit a Rebrov-csapat

A második játékrészben két gólt szerezve verte meg 2-1-re a szlovák csapatot az ukrán labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság E csoportjának pénteki találkozóján. A négyesben így már csak a szombaton pályára lépő Belgium áll pont nélkül, eddig hárman is három pontot szereztek.

2024. 06. 21. 16:55
A szlovák Ivan Schranz hiába szerzett gólt az ukránok ellen, csapata nem tudott győzni. Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovák válogatott a csoportkör 1. fordulójában nagy meglepetésre megverte Belgiumot, míg az ukránok 3-0-ra kikaptak a románoktól.

A kezdés előtti pillanatok a szlovák–ukrán Eb-meccsen Fotó: Georgi Licovszki

Előny a szlovákoknál

A pénteki, Düsseldorfban rendezett szlovák–ukrán találkozón eleinte a szlovákoknál volt többet a labda, Lukas Haraslin révén az első helyzet is a szlovákoké volt. Ekkor, valamint hamarosan Ivan Schranz lövésénél is bravúrral védett az ukrán kapuban Andrij Lunyint váltó Anatolij Trubin, a 17. percben azonban már ő is tehetetlen volt, amikor Schranz találatával megszerezték a vezetést a szlovákok. A gólt IDE kattintva ön is megnézheti!

A félidő lefújása előtt tovább növelhette volna előnyét a szlovák tizenegy, ám a 44. minutumban Haraslin lövését védte Trubin kapus. A szünetben 1-0-ra vezettek a szlovákok.

 

Két gól a második félidőben

A térfélcsere után nem sokáig váratott magára az ukránok válasza, az 53. percben egy eladott labdával tört kapura a korábban a Ferencváros vezetőedzőjeként dolgozó Szergej Rebrov szövetségi kapitány együttese, amely Mikola Saparenko ITT látható találatával módosította 1-1-re az állást. Újra nyílt lett a párharc, mindkét kapitány kettőt-kettőt cserélt. A hajrához közeledvén az ukrán csapat volt támadóbb, Mihajlo Mudrik kapufát is talált, majd hattal a vége előtt Roman Jaremcsuk remek mozdulattal bevette a szlovák kaput. Ezzel már az ukránok vezettek 2-1-re! 

A végén ugyan próbált egy pontot megmenteni a szlovák válogatott, de az eredmény már nem változott, 2-1-re nyertek az ukránok. Az E csoport 2. fordulójának második mérkőzését, a belga–román összecsapást szombat este rendezik. Ezt megelőzően három-három ponttal áll a kétszer pályára lépett szlovák és ukrán gárda, valamint az egy meccsel álló román csapat is.

Labdarúgó Európa-bajnokság, E csoport, 2. forduló
Ukrajna–Szlovákia 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Saparenko (54.), Jaremcsuk (80.), illetve Schranz (17.)

Az E csoport állása:
1. Románia   1  1 - -  3-0   3 pont
2. Szlovákia 2  1 - 1  2-2   3
3. Ukrajna   2  1 - 1  2-4   3
4. Belgium   1  - - 1  0-1   0

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.