Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Egy svájci portál nem tartja sokra a magyar válogatottat

A svájci válogatott esélyt kap arra, hogy helyreállítsa megtépázott hírnevét – így tekint a magyarok elleni szombati Eb-mérkőzésre a Svájci Rádió és Televízió (RTS) hírportálja. Cikkükben megállapítják, bár tiszteletet érdemel Marco Rossi csapata, félni nem kell a mieinktől.

2024. 06. 15. 10:46
A svájciak ellen készülő magyar válogatott
A magyar válogatott Svájc ellen kezdi meg a németországi foci Eb-t Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mély nyomott hagyott a svájciakban válogatottjuk legutóbbi világbajnoki mérkőzése, legalábbis erről árulkodik a Svájci Rádió és Televízió hírportáljának szombat reggel megjelent cikke. A Magyarország elleni Európa-bajnoki mérkőzést felvezető írásukban felelevenítik, 557 nap telt el a Portugália elleni 6-1-es vb-nyolcaddöntős kudarc óta, a mieink elleni találkozó pedig ma (15.00, tv: M4 Sport) lehetőséget ad arra, hogy a helvétek helyreállítsák a megtépázott hírnevüket. 

A svájci portál Szoboszlai Dominiket emelte ki a magyar válogatottból
A svájci portál Szoboszlai Dominiket emelte ki a magyar válogatottból. Fotó: Mirkó István

A szerző megjegyzi, a győzelem emellett azért is fontos lenne, mivel a három pont megszerzése esetén Svájc fél lábbal a nyolcaddöntőben lenne, és önbizalommal telve vághatna neki az A csoport leggyengébbnek tartott csapata, a Skócia elleni mérkőzésnek.

Három bajnok a magyar válogatott ellen

Korábban már kiderült, a svájci válogatott korábbi kapusa, Pascal Zuberbühler nem tartja nagyra a magyar válogatottat , és a cikk szerzője is hasonlóképp vélekedik. Szerinte csapata némi tiszteletet érdemel azért, hogy veretlenül tudta le az Eb-selejtezőket, miközben Szerbiával, Montenegróval, Litvániával és Bulgáriával szerepelt egy csoportban – azt ugyanakkor nem teszi hozzá, hogy Svájc eközben szenvedve tudta le a kvalifikációs időszakot.

Az írás megállapítja, Murat Yakin együttesében olasz (Yann Sommer – Internazionale), angol (Manuel Akanji – Manchester City) és német bajnok (Granit Xhaka – Bayer Leverkusen) is szerepel, addig a magyarokról ez szerepel: – Nincs félelmet keltő csapatuk. A svájci válogatotthoz hasonlóan 3-4-2-1-es felállásban játszanak, nincsenek kiemelkedő egyéni képességgel rendelkező futballistáik, a játékmesterük, a liverpooli pedig a legutóbbi felkészülési meccsen megsérült.

Szerencsére a magyar válogatott csapatkapitányát inkább csak elővigyázatosságból cserélte le Marco Rossi, Szoboszlai készen áll a Svájc elleni összecsapásra. A másik oldalon a cikk szerint Murat Yakinnak Steven Zuber és Breel Embolo hiányában a támadósor összeállítása jelenthet majd gondot. A svájci szövetségi kapitány pénteki sajtótájékoztatóján azonban kiderült, utóbbi bevethető állapotban van.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.