A svájciak kulcsembere felfigyelt Rossi szavaira

Murat Yakin svájci szövetségi kapitány szerint sok erőssége van a magyar labdarúgó-válogatottnak, amely ellen szombaton megkezdik a németországi Európa-bajnokságot. A helvétek csapatkapitányának, Granit Xhakának eljutott a fülébe Marco Rossi dicsérete, amit nagyra értékelt.

Forrás: MTI2024. 06. 14. 21:02
Granit Xhaka, a svájciak csapatkapitánya
Granit Xhaka, a svájciak csapatkapitánya Fotó: AFP/Fabrice COFFRINI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marco Rossi után kollégája, Murat Yakin szövetségi kapitány is megtartotta a maga sajtótájékoztatóját a szombati Magyarország–Svájc Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt.

Murat Yakin nem becsüli le a magyar válogatottat
Murat Yakin nem becsüli le a magyar válogatottat Fotó: AFP/Thomas Kienzle

– Az edzések jól mentek. Technikailag és taktikailag is felkészültünk az ellenfélre. Minden készen áll a fejemben – jelentette ki a 49 éves szakvezető, aki elárulta, a középcsatár Breel Embolo bevethető, viszont a támadók közül Steven Zuber, a középpályáról pedig Denis Zakaria hiányozni fog.

A svájci válogatottat 2021 óta irányító tréner úgy vélekedett, a magyarok elsősorban csapatként erősek, amit az eredmények is igazolnak, elvégre veretlenül nyerték meg a selejtezőcsoportjukat.

– Kemény meccsre számítok, de a fontos az, hogy mi használjuk a saját erősségeinket. A jövőbe tekintek, nem a múltba, csak a holnapi meccsre koncentrálok – mondta Yakin, aki hangsúlyozta, valamennyi ellenfelüket tisztelik, senkit nem becsülnek le, mert minden csapat megérdemelten jutott ki az Európa-bajnokságra.

 

Xhaka hosszú időre pakolt

A csapatkapitány, Granit Xhaka arról beszélt, hogy remek szezon van a háta mögött a Bayer Leverkusen színeiben, de nem tökéletes, mivel az Európa-liga döntőjét elvesztették. A sikerek viszont magabiztosabbá tették, ennek is köszönhető, hogy ő maga is jó teljesítményt nyújtott.

– Most viszont új fejezet kezdődik az Eb-vel. Akik ismernek, tudják, nem szeretek beszélni hipotézisekről. Csak annyit mondhatok, úgy pakoltam a bőröndbe, hogy sokáig maradunk – mondta magabiztosan a középpályás, aki 2017-ben a legutóbbi magyar–svájci meccsen eredményes volt.

A 31 éves futballista kifejtette, jó kapcsolatban van a kapitánnyal, az elmúlt hat-nyolc hónapra ez különösen igaz, mert együtt vacsoráztak, rendezték a konfliktusokat. Személy szerint kifejezetten örül annak, hogy Yakin nyitott volt a játékosok észrevételeire.

Xhaka örömmel vette, hogy Rossi posztja egyik legjobbjának tartja, illetve kiemelte, számára mindig speciális Németországban pályára lépni, mert a Bayer előtt hosszú ideig futballozott Mönchengladbachban is.

A közel ötvenezer néző befogadására alkalmas kölni Müngersdorfer Stadionban az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének, a szlovén Slavko Vincicnek a sípjelére szombaton 15 órakor kezdődik a magyar–svájci összecsapás, amelyet az M4 Sport, a Kossuth rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.