Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Mike Tyson visszavonulót fújt, elmarad a visszatérése, de megfenyegette ellenfelét

Márciusban jelentették be, hogy a nagypapakorú Mike Tyson visszatér a ringbe, és július 20-án összecsap az influenszerből lett bokszolóval, Jake Paullal. Ebből azonban egyelőre nem lesz semmi, mert hiába a látványos felvezetés, a hamarosan 58 éves Tyson egészségügyi gondok miatt visszavonulót fújt, így a várva várt meccset elhalasztják. Tyson ugyanakkor fenyegető ígéretet tett, miszerint végül úgy kiüti Pault, hogy véget vet a pályafutásának.

2024. 06. 01. 10:14
Mike Tyson, Jake Paul
Mike Tyson és Jake Paul eredetileg július 20-án csaptak volna össze, november 15. az új időpont Fotó: EPA/ADAM DAVIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban már lehetett arról hallani, hogy baj van Mike Tyson felkészülésével, amint arról beszámoltunk, múlt vasárnap rosszul lett egy Miami–Los Angeles repülőjáraton, és arról írtak, hogy kiújult a fekélye. Mint azt az Origo kiszúrta, emiatt Tyson nem kapott orvosi engedélyt arra, hogy ringbe lépjen Jake Paul ellen.

Pre-Fight press conference between Mike Tyson and Jake Paul
Mike Tyson nagyon készült a Jake Paul elleni meccsre (Fotó: EPA/Peter Foley)

A meccset eredetileg július 20-ra tervezték a Texas állambeli Arlingtonban található nyolcvanezres AT&T Stadionba, amely egyébként a Dallas Cowboys amerikaifoci-csapat otthona. Tyson 2005-ben, ötven győzelemmel és hat vereséggel vonult vissza a profi boksztól, azóta mindössze két bemutatómérkőzésen lépett ringbe, legutóbb 2020-ban, Roy Jones Jr. ellen.

A szervezők hivatalos bejelentése szerint a Jake Paul elleni összecsapás nem marad el végleg, későbbi időpontra halasztják, amiről várhatóan június 7-én érkezhet friss információ.

Jake Paul harminc évvel fiatalabb Tysonnál, és bár nem profi bokszoló, nem szabad leírni: eddig tíz tétmérkőzésen lépett ringbe, és kilencszer nyert. Megverte az UFC-mezőny elitjét, mint Tyron Woodley, Anderson Silva és Nate Diaz. Eddigi egyetlen vereségét Tyson Fury féltestvérétől, Tommy Furytól szenvedte el tavaly februárban. Benne van a pakliban, hogy a nagy korkülönbség miatt feladja a leckét Tysonnak.

Mike Tyson fenyegető üzenete

– A testem összességében jobb formában van, mint az 1990-es évek óta bármikor, és hamarosan visszatérhetek a teljes edzésprogramomhoz – beszélt az állapotáról Tyson, aki üzent ellenfelének is. – Jake Paul, lehet, hogy ezzel nyertél egy kis időt, de a végén úgyis kiütlek, és vége lesz a pályafutásodnak.

Tyson nagyon készült a Jake Paul elleni meccsre, amelynek látványos felvezetést csapott, Brooklynban például félmeztelenül bunyózott a nyílt utcán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.