Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Müller lehűtötte a kedélyeket a magyarok elleni meccs előtt

Elég volt egy fényes győzelem, és a korábban olykor kissé lesajnált német labdarúgó-válogatott sokak szemében hirtelen az Európa-bajnokság egyik favoritjává lépett elő. A Nationalelf veterán támadója, Thomas Müller a magyarok elleni csoportmeccs előtt figyelmeztetett, nem kellene előre inni a medve bőrére!

2024. 06. 19. 14:40
Thomas Müller a skótok elleni nyitómeccsen
Thomas Müller a skótok elleni nyitómeccsen Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német válogatott csúnyán megégett az előző világversenyeken. A 2014-es világbajnoki címe után még a 2016-os Európa-bajnokságon összejött a csapatnak még egy bronz, de a következő két vb-n már a csoportkörben búcsúzott, a 2021-es Eb nyolcaddöntőjében pedig Anglia állta az útját.

Thomas Müller szerint korántsem biztos, hogy a mieink ellen is brillírozni fog a német válogatott
szerint korántsem biztos, hogy a mieink ellen is brillírozni fog a német válogatott Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Federico Gambarini

A hazai rendezésű kontinensviadal persze nagy motivációt jelent, és a tavaly szeptembertől irányító Julian Nagelsmann elérte, amire a németek vágytak, újra ütőképes csapatot faragott Müllerékből. Idén még veretlen a Nationalelf, márciusban Hollandiát és a vb-ezüstérmes Franciaországot is legyőzte, aztán az Eb első meccsét, a skótok ellenit is megnyerő játékkal tudta le, 5-1-re kiütötte őket.

Müller: Csak magunkra számíthatunk

Ezek után többen, még az amerikai ESPN is eljátszott a gondolattal, hogy a németek otthon, egyben 1996 óta először újra Európa-bajnokok lehetnek. Azonban a veterán támadó, a szeptemberben 35. születésnapját ünneplő Thomas Müller szerint ezek elhamarkodott jóslatok, rávilágítva, hogy a skótok elleni győzelem még nem garantálja a magyarok elleni jó teljesítményt.

– Mindig jó érzelmes véleményeket olvasgatni, de senki sem képes eljuttatni minket a döntőig. Ehhez nekünk kell megnyerni a mérkőzéseket! – húzta alá a Bayern München játékosa.

Elsőként a ma 18 órakor kezdődő, magyar válogatott elleni csoportmeccset (tv: M4 Sport). Az elmúlt években botladozó németek 2016 óta nyeretlenek ellenünk, de 

a tornák második mérkőzésein általában még a legjobb időszakaik alatt sem muzsikáltak jól. Persze ez nem jelenti azt, hogy a jelenleg zajló Európa-bajnokságon is ez lesz a helyzet, mindenesetre több portál is felhívta rá a figyelmet, hogy a Nationalelf a 2008-as Eb második meccsén 2-1-re kikapott Horvátországtól, a 2010-es világbajnokságon 1-0-ra Szerbiától, a 2014-es vb-n Ghána ellen 2-2-es döntetlen lett a találkozó vége. A 2016-es kontinenstornán a lengyelekkel ikszeltek, a 2022-es világbajnokságon pedig a spanyolokkal.

A németek csak 2012-ben, 2018-ban és 2021-ben távoztak győztesen a második csoportmeccsükről az elmúlt másfél évtizedben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.