Kásás Tamás hat szóval reagált az olimpiai bunyóbotrányra

Botrányokból nincs hiány a párizsi olimpián, de talán a csütörtöki szólt eddig a legnagyobbat. A biológiailag férfi bokszoló, Imane Helif egy nőt püfölt a ringben, csak 46 másodpercig tartott a mérkőzés. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kásás Tamás is reagált a történtekre.

2024. 08. 02. 7:02
Imone Khelif könnyedén megnyerte az első meccsét
Imone Khelif könnyedén megnyerte az első meccsét a párizsi olimpián Fotó: AFP/Anadolu/Fabio Bozzani
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról beszámoltunk, egészen hihetetlen eseményeknek lehettünk szemtanúi csütörtökön a párizsi olimpián. Csupán 46 másodpercig tartott egy bokszmérkőzés. Az erőfölény nem volt véletlen, ugyanis egy olasz női ökölvívó, Angela Carinivel szemben egy biológiailag férfi sportoló, Imane Helif lépett a szorítóba.

Angela Carini sírva távozott az Imone Khelif elleni mérkőzésről a párizsi olimpián
Angela Carini sírva távozott az Imane Helif elleni mérkőzésről a párizsi olimpián (Fotó: AFP/Anadolu/Fabio Bozzani)

Tehát még egy perc sem telt el, amikor Carini feladta a meccset, mondván, életében nem kapott még ekkora ütéseket. Az így megnyert összecsapás után Helif már csak egy győzelemre van az érmétől, legalább bronzot szerez Párizsban, ha a nyolc között a magyar indulón, Hámori Lucán is túljut.

A botrányos csütörtöki mérkőzés után többen is nemtetszésüket fejezték ki Helif a nők között való indulása miatt. Hogy csak néhány nevet említsünk, J. K. Rowling és Elon Musk, Kovács „Kokó” István, illetve a korábbi bokszvilágbajnok Ebanie Bridges is tiltakozott.

Csütörtök este a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kásás Tamás is megosztotta a véleményét az esetről a Facebookon. A klasszis szimplán az olimpiák történetének legsötétebb pillanataként jellemezte Helif és Carini meccsét.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.