Kós Hubert ünneplése Milák Kristófnak is üzenet

Kós Hubert szerezte a párizsi olimpia első magyar aranyérmét. A férfi 200 méteres hátúszás újdonsült olimpiai bajnokának ünneplési lehetőségeit jelentősen behatárolta, hogy a döntő másnapján, délelőtt már 100 pillangós előfutam vár rá. Utóbbi számban Kós Hubert és Milák Kristóf is növelheti párizsi érmei számát, Sós Csaba szövetségi kapitány pedig már Los Angelesig is előre gondolkodott.

2024. 08. 02. 4:45
Kós Hubert olimpiai bajnok 200 hát úszás olimpia 2024 magyar csapat
Kós Hubert olimpiai bajnokként fogadja a versenytársak gratulációját Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kós Hubert megszerezte azt az aranyérmet, amiért Párizsba jött, ő lett a 200 hát olimpiai bajnoka. Az ötkarikás játékok azonban még nem értek véget aranyérmesünk számára, péntek délelőtt már Kós Hubert és Milák Kristóf ugyanabban a 100 pillangós előfutamban szerepel.

Milák Kristóf mosoly ezüstérem nem beszél olimpia 2024 Párizs 200 pillangó Kós Hubert
Milák Kristóf eddig egy ezüstérmet nyert a párizsi olimpián, 100 pillangón Kós Hubert is az ellenfele lesz (Fotó: Csudai Sándor)

Bár az aranyérem megnyerése után Kós Hubert érthetően főként a 200 hát döntőjéről beszélt, szóba került a 100 pillangó is, amely Kós mellett Milák Kristófnak is az utolsó versenyszáma lesz az idei olimpián.

Hogyan ünnepelte az aranyat Kós Hubert?

– Most, hogy megvan az arany, abszolút minden teher lekerült rólam. Megpróbálok 100 pillangón is minél jobban úszni. Ünneplésre most nem lesz idő: az alvás lesz az ünneplés – üzent Kós Hubert a riválisoknak, többet között Miláknak is, hogy komolyan veszi a 100 pillangót.

Sós Csaba sem véletlenül ezt a számot emelte ki, amikor a Hír TV-nek beszélt Kós Hubert döntőjéről és az eddigi magyar szereplésről.

– Infarktusos volt, ahogy úszta a döntőt, nagyon fegyelmezett klasszis módjára. Kós fiatal ember, az igazi csúcsa a következő, 2028-as Los Angeles-i olimpia lehet, ha végigdolgozza a négy évet – mondta a szövetségi kapitány. – Eddig átlagos a magyar úszók szereplése, de még van hátra fő számunk, a férfi 100 pillangó.

Kós Hubert 200 háton arany-, Milák Kristóf 200 pillangón ezüstérmes lett, eddig ezt a két dobogós helyet szerezték úszóink Párizsban. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.