Egy sztárújságíró szivárogtatott a Premier League vasárnapi rangadója előtt

Megelőzve a hivatalos bejelentést, ma délelőtt kiszivárgott, hogy az Arsenal labdarúgócsapatánál Mikel Arteta vezetőedző meghosszabbítja a szerződését, és hosszú távra tervezhet: a 2027-es szezon végéig köti megállapodás az Ágyúsokhoz. Arteta a Tottenham előtti rangadó előtt állapodott meg a vezetéssel.

2024. 09. 12. 12:02
ARTETA, Mikel
München, 2024. április 17. Mikel Arteta, az Arsenal vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének Bayern München - Arsenal visszavágó mérkõzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. április 17-én Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League 4. fordulója londoni rangadót hoz: vasárnap 15 órakor az Arsenal a Tottenham vendége lesz. Az előző szezonban ezüstérmes Arsenal hét ponttal a negyedik helyen áll a Man. City (9), a Liverpool (9) és a Brighton (7) mögött, a Tottenham csak a tizedik négy ponttal, de a két csapat meccse mindig csúcsesemény a helyezésüktől függetlenül.

Mikel Arteta 2027-ig marad
Mikel Arteta 2027-ig maradhat az Arsenal kispadján Fotó: X/Sky Sports Premier League

Most azonban az Arsenal szurkolói nem csak ezzel lehetnek elfoglalva. David Ornstein, a The Athletic sztárújságírója ugyanis az X-oldalán – ahol 3,1 millió követővel rendelkezik – exkluzív információként délelőtt közölte, hogy az Ágyúsok vezetőedzője, Mikel Arteta három évet hosszabbít az együttessel, így már 2027-es szezon végéig köti megállapodás a klubhoz.

A hírt azóta az Arsenal is megerősítette, csütörtökön a honlapján közölte, hogy a 42 éves edző hosszú távú szerződést írt alá.

Arsenal: folytassa, Mikel Arteta!

A spanyol tréner játékosként az Arsenalból vonult vissza, 2011 és 2016 között erősítette a csapatot, 2019-ben pedig itt kezdte a menedzseri pályafutását. Eddig egy FA-kupát (2020) és két angol Szuperkupát (2020, 2023) nyert az együttessel, amely az előző idényben csak két ponttal szorult a Manchester City mögé a tabellán.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.