Szembement kollégáival a német válogatott csapatkapitánya

Csütörtökön megkezdődik a Nemzetek Ligája zajló kiírásának harmadik fordulója, pénteken pedig a magyar válogatott mellett az összes csoportellenfele, köztük Németország is pályára lép. A Nationalelf klasszisa, Joshua Kimmich izgatottan várja a Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzést, ahogy – sok társával ellentétben – az összes többit is.

2024. 10. 09. 17:17
Joshua Kimmich izgatottan várja a Nemzetek Ligája-meccseket
Joshua Kimmich izgatottan várja a Nemzetek Ligája-meccseket Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Daniel Löb
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden meccsnap ünnepnap. Így gondolkodnak a szurkolók, de még a profi futballisták között is akad egy-kettő, aki hasonlóan vélekedik. Joshua Kimmich közéjük tartozik, aki még a néhányak által lesajnált Nemzetek Ligája-sorozat mérkőzéseit is várja, hiszen ott is lehetőséget kap arra, hogy a szenvedélyének hódoljon.

A Bayern München 29 éves középpályása ezt legközelebb pénteken teheti meg, amikor az NL A osztályának 3. csoportjában Magyarország–Hollandia (20.45, tv: M4 Sport) és Bosznia-Hercegovina–Németország (20.45, tv: Spíler 2) mérkőzéseket rendeznek. 

Kimmich minél többet játszana

Az utóbbi találkozót felvezető sajtótájékoztatón beszélt Kimmich a futball iránti rajongásáról. A profi játékosoktól inkább azt lehet hallani, hogy sztrájkolnának, mert sokallják a mérkőzések számát, és a mennyiség a minőség rovására megy, arról nem is beszélve, hogy a túlterheltség miatt sorra sérülnek meg a neves labdarúgók

Real Madrid v Villarreal - LaLiga
A meccsdöppingre panaszkodó labdarúgók közül Dani Carvajal is megsérült a napokban Fotó: AFP/Anadolu/Burak Akbulut

Kimmich ellenben nem bánja, hogy a Bajnokok Ligája és a klubvilágbajnokság megreformálásával még többet kell pályán lennie.

– Nem leszek népszerű a véleményemmel, de mivel én mindig szeretek játszani, ezért örülök neki, hogy sok mérkőzésünk van. Most a Nemzetek Ligája-mérkőzéseket is várom. A futballban mindig lesznek sérülések, ugyanakkor a keretek is egyre bővülnek, többet lehet cserélni. Jobban szeretem az olyan heteket, amikor több meccsünk van, mint amikor csak egy. Jó móka a pályán lenni

– mondta a német válogatott csapatkapitánya. – Azt nem tudom megmondani, hogy kevesebb lenne-e a sérülés, ha kevesebb meccset játszanánk, hiszen számos komoly sérülés valamilyen baleset következménye. Az izomsérüléseknek ugyanakkor lehet közük a gyakori terheléshez – ismerte el Kimmich.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.