A Juventus után az örökrangadó előtt a Ferencváros

A Juventus elleni keddi Bajnokok Ligája-mérkőzés (1-2) után ma az örökrangadó vár a Ferencváros labdarúgócsapatára, hiszen az NB I-ben a zöld-fehérek ma este az MTK-val csapnak össze. S ez a meccs a tabella alapján is rangadónak számít, hiszen az MTK a negyedik helyet foglalja el. A bajnok Fradi jelenleg is listavezető.

Magyar Nemzet
2020. 11. 28. 8:30
null
20200125 Budapest Groupama Aréna Ferencváros-Paks FC labdarúgás NB1 Magyar Nemzet fotó:Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov tanítványai kilenc eddigi bajnokijukból hetet megnyertek, még nem kaptak ki, és úgy állnak az élen négy pont előnnyel a Kisvárda és a Fehérvár előtt, hogy eggyel kevesebb mérkőzésük volt közvetlen riválisaiknál. Az viszont óvatosságra intheti a csapat tagjait, hogy két döntetlenjükből az egyik éppen a kék-fehérek ellen született, még az augusztusi első meccsükön. Az MTK nem kezdte jól az idényt, hat forduló után mindössze öt ponttal állt, azóta viszont öt találkozón csupán két pontot veszített, ennek köszönhetően kapaszkodott fel a negyedik helyre a tabellán. A két patinás fővárosi gárda 217. alkalommal találkozik egymással az élvonalban. A zöld-fehérek 89-szer, a kék-fehérek 78-szor győztek 49 döntetlen mellett. Az elmúlt időszakban az FTC volt eredményesebb, ugyanis az augusztusit megelőző négy örökrangadót megnyerte, az MTK lassan négy éve nem győzte le riválisát.

Az FTC honlapján Szergej Rebrov a következőket nyilatkozta: – Mindig nehéz az MTK ellen játszani, úgy gondolom, hogy a csapat megérdemelten áll a dobogós helyek közelében. Intenzív focit játszó együttes, augusztusban, az idénynyitón egyszer már megtapasztalhattuk, hogy milyen ellene pályára lépni. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is nehéz mérkőzésre számíthatunk. Ennek ellenére mi is felkészültünk, miután hazaértünk Torinóból, rögtön edzésbe álltunk, készen állunk az újabb kihívásra. Ha személyesen nem is láthatnak minket a szurkolóink, szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni őket szombaton.

Az MTK vezetőedzője, Michael Boris szerint az nem lesz elég a Fradi ellen, ha „csak” jól játszanak, nagyon jól kell játszaniuk.

A nyilatkozat után, tegnap este a Nemzeti Sport arról számolt be a klubtól származó információk alapján, hogy az MTK-ból öt játékos is kidőlt koronavírus-fertőzés miatt: Bíró Bence, Mezei Szabolcs, Nagy Zsolt, Palincsár Martin és Schön Szabolcs is elkapta a vírust. Mind az öt futballista ott volt a magyar U21-es válogatott legutóbbi összetartásán, amely az egyik fizioterapeuta pozitív koronavírustesztje miatt félbeszakadt. Az MTK a fertőzött játékosokat elkülönítette, a többiek készülnek az örökrangadóra.

A fordulóban a második Kisvárda az eddig meglepően jól szereplő újoncot, a hetedik Budafokot fogadja, míg az FTC első számú riválisának tartott, legutóbb ezüstérmes Fehérvár a nyolcadik helyezett Zalaegerszeget látja vendégül.

NB I, 12. forduló:

Pénteken játszották:

Újpest–Paks 1-1

Szombati műsor:

Kisvárda–Budafok 14.45 (tv: M4 Sport+)

Mol Fehérvár–ZTE 17.00 (tv: M4 Sport+)

Ferencváros–MTK 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnapi műsor:

Mezőkövesd–Diósgyőr 14.05 (tv: M4 Sport+)

Budapest Honvéd–Puskás Akadémia 18.45 (tv: M4 Sport+)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.