A hajrában válaszolt a Paks az Újpest szenzációs góljára + videó

Küzdelmes, de gyenge meccset játszott egymással az Újpest és a Paks a labdarúgó NB I 12. fordulójának a nyitányán. Ugyanakkor emlékezetes marad az Újpest szenzációs gólja, valamint a hajrá utolsó percei, amelyben a Paks meg tudott menteni egy pontot magának.

2020. 11. 27. 22:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azzal, hogy pályára léphetett, véget ért az Újpest kálváriája. A csapatot egy hónapja támadta meg a koronavírus, volt, hogy ifistákkal kellett kiállnia, és így szenvedett súlyos, 4-0-ás vereséget az MTK-tól, volt olyan is, hogy kellő számú futballista híján nem tudott kiállni, aminek a Diósgyőr látta a hasznát, mert 3-0-lal játék nélkül megkapta a három pontot. A Zalaegerszeggel jobban járt, mert az belement a halasztásba az előző fordulóban, és majd december 23-án játsszák le az elmaradt meccset – ez az egyetlen pozitívuma ennek a szörnyű időszaknak.

Most, a 12. forduló nyitányán azt a Paksot fogadta az Újpest, amely érkezése után hat meccséből ötöt megnyert, egyet döntetlenre hozott, ám a legutóbbi fordulóban megszakadt ez a szép sorozata, mert kikapott Kisvárdán. Ha pedig valaki gólokban gazdag meccsen hazai győzelmet várt, akkor a közelmúlt óvatosságra inthette: a két csapat legutóbbi öt, az Újpest pályaválasztásával lejátszott mérkőzése döntetlen lett (négy 1-1, egy 0-0), és az Újpest hazai pályán a legutóbbi 13 kísérletéből csak egyszer győzte le a Paksot.

 

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

 

Az első félidőben zömmel a két tizenhatos között zajlott a játék, csak helyzetecskékig jutottak el a csapatok. Rengeteg volt a pontatlanság, egyik együttes sem tudott a másik fölé kerekedni, veszélyes pillanatok pedig elvétve sem akadtak. Így ment ez a szünet után is egészen a 67. percig, amikor egy mozzanat minden unalomért és színvonaltalanságért kárpótolt mindenkit, aki ezt a mérkőzést választotta péntek esti elfoglaltságnak. Az történt, hogy egy kósza paksi előreívelést követő felszabadítás után Giorgi Beridzéhez került a labda még a saját térfelén, előre lendülve vette át, majd átlépve a felezővonalat észrevette, hogy Hegedűs kint áll a kapujából, és 45 méterről, habozás nélkül parádésan emelte a labdát a hálóba – 1-0.

 

Ezután folytatódott a nem túl színvonalas, ám annál elszántabb küzdelem. Tíz perc volt hátra, amikor Bognár György átszervezte a csapatát, aminek az volt a célja, hogy az addig a védelem közepén játszó Böde Dániel előremehessen az eredeti posztjára a csatársorba. Ettől meg is élénkült a Paks támadójátéka, és a 91. percben be is jött a húzás: Böde remekül fejelt hét méterről, ám Pajovics hatalmas bravúrral védett, a kipattanó labdát azonban közelről a léc alá vágta – 1-1.

 

Az Újpest játékán meglátszott a hosszú kihagyás, a végére nagyon elfáradt. Közel állt a győzelemhez, de a Paks a végén kibirkózta magának az egy pontot. Végül egyik csapat sem lehetett elégedett, hiszen a házigazda nyertes meccset engedett ki a kezéből, a vendégek pedig a hajrában akár fordíthatott is volna.

 

NB I, 12. forduló

Péntek

Újpest–Paks 1-1 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Csonka. Gólszerző: Beridze (67.), illetve Ádám (91.)

Szombat

Kisvárda–Budafok 14.45 (tv: M4 Sport+)

Mol Fehérvár–ZTE 17.00 (tv: M4 Sport+)

Ferencváros–MTK 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap

Mezőkövesd–Diósgyőr 14.05 (tv: M4 Sport+)

Budapest Honvéd–Puskás Akadémia 18.45 (tv: M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.