A Veszprém visszavágott a Kielcének

A Telekom Veszprém házigazdaként 28-24-re legyőzte a lengyel Vive Kielce csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, szombaton.

Forrás: MTI2019. 11. 23. 20:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két együttes 14. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Veszprém szempontjából két döntetlen és két vereség mellett immár tíz győzelem. November elején hazai pályán a lengyelek 34-33-ra nyertek, az előző idényben ezüstérmes veszprémieknek most sikerült visszavágniuk.

Férfi BL, csoportkör, 9. forduló, B csoport:

Telekom Veszprém-PGE Vive Kielce (lengyel) 28-24 (13-15)

A hazaiak közül Székely Márton, Kentin Mahé és Pawel Paczkowski hiányzott.

A fehérorosz Arcem Karalek vezérletével a vendégek kezdtek jobban, de a Veszprém a 12. percben átvette a vezetést. Ezt újabb 3-0-s lengyel sorozat követte, és mivel a Kielce rendszeresen meg tudta játszani a beállóját, ráadásul a házigazdákat négyszer sújtották kiállítással, a szünetben 13-15 volt az állás. A vendégek hatékonyabban védekeztek, és pontosabban lőttek, ezért a részeredmény hűen tükrözte a játék képét.

A második felvonás elején a csereként beállt Sterbik Árpád bravúros védésekkel mutatkozott be, erre alapozva Petar Nenadic irányításával újra vezetést szerzett a hazai csapat. A Veszprém a 45. percben vezetett először két góllal, a Kielce – Andreas Wolff kapus remeklése ellenére – némileg elbizonytalanodni látszott, és tíz percen keresztül nem talált a hálóba. A lengyel együttes a hajrában nyitott védekezésre váltott, ez 3-0-s sorozatot eredményezett számára, de az egyenlítésre nem volt esélye.

A mezőny legeredményesebb játékosa Karalek volt hat góllal, a veszprémiek közül a svéd beálló, Andreas Nilsson ötször talált be.

A hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged vasárnap a szlovén Celje csapatát fogadja, a hat győzelemmel és három vereséggel rendelkező Veszprém pedig jövő vasárnap a címvédő északmacedón Vardar Szkopje otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

A B csoport állása:

1. THW Kiel (német) 14 pont, 2. Veszprém 12, 3. Montpellier HB (francia) 11, 4. Vive Kielce 10 (272-259), 5. FC Porto Sofarma (portugál) 10 (257-262), 6. Vardar Szkopje (északmacedón) 9, 7. Meskov Breszt (fehérorosz) 4, 8. Motor Zaporizzsja (ukrán) 2

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.