Andrea Pirlo döntőre készül a Ferencváros ellen

Kissé szokatlan módon, de megtartotta a keddi Juventus–Ferencváros Bajnokok Ligája-meccs előtti sajtótájékoztatóját a torinói klub. Andrea Pirlo, az olaszok edzője arról beszélt, hogy szeretné lezárni a továbbjutás kérdését a Fradi ellen, Wojciech Szczesny kapus pedig Dibusz Dénesről is véleményt mondott.

Szalay Attila (Torino)
2020. 11. 23. 15:35
null
Budapest, 2020. november 3. Andrea Pirlo, a Juventus vezetőedzője a Puskás Arénában tartott sajtótájékoztatón 2020. november 3-án. Az olasz bajnok Juventust a Ferencváros fogadja a Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen a Puskás Arénában november 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem szabad a budapesti végeredményre emlékeznünk. Azt el kell felejtenünk, és úgy kell gondolnunk erre a meccsre, mintha egy döntő lenne – jelentette ki Andrea Pirlo, a Juventus edzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, amelyen a torinói klub sajátos módon oldotta meg a kérdések és válaszok perceit. Az újságírók, akik személyes találkozóra számítottak, az Allianz Aréna sajtópáholyában ültek, Pirlo és a csapat kapusa, Wojciech Szczesny viszont egy tőlük elkülönített szobában, így a felek csak rádión hallották egymás szavát.

– Ismerjük a Ferencváros erősségeit, veszélyes csapat, de fontos, hogy győzzünk, mert szeretnénk minél előbb lezárni a továbbjutás kérdését, hogy tudjuk pihentetni a labdarúgóinkat a későbbiekben – folytatta Pirlo, aki már arra is tudja a megoldást, hogy mit kezd a védőgondjaival. Mint ismert, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci után a török középhátvéd, Merih Demiral is kidőlt a sorból.

– Négyen maradtunk hátul Alex Sandro visszatérésével. Ő elfoglalja a balhátvéd helyét, Danilo pedig bemegy középre – összegzett Pirlo, aki valószínűleg Matthijs de Ligtet és Juan Cuadradót veti majd be mellettük a védelemben a Fradi ellen.

Szczesny kapus sem idegeskedett túlzottan amiatt, hogy lyukas lehet a Juventus hátsó alakzata. – Mindig nehéz, ha két ilyen fontos védő hiányzik előlem, de többen vannak a keretünkben, akik a helyükre tudnak lépni, úgyhogy nem lesz ezzel gond – jelentette ki a lengyel. – Nem rizikózhatunk a Ferencváros ellen, mert veszélyes, jól lövő játékosai vannak, az egész csapatra figyelni kell. Mi a Juventus vagyunk, mindig a száz százalékot kell adnunk, és ezen a meccsen sem leszünk kevésbé koncentráltak.

A Juventus kapusának arról is megvolt a véleménye, hogy ferencvárosi kollégája, mekkorákat hibázott valójában a két csapat első, budapesti mérkőzésén. – Nem hinném, hogy Dibusz óriási hibákat vétett volna – árulta el Szczesny. – Egy nagyobb hibája volt, aztán még egy kisebb 3-0-nál, de nagyon jó kapusnak tartom őt, és biztos vagyok benne, hogy felkészülten érkezik a holnapi mérkőzésre.

Szczesny élvezi a közös munkát Pirlóval, aki az idény elején teljesen rutintalan edzőként vette át az irányítást a torinói csapatnál. – Nem szeretek a Misterről beszélni, amikor itt ül mellettem, mert még a végén olyat mondok, amit megbánhatok a következő edzésen… – viccelődött a kapus. – Komolyra fordítva a szót, látszik, hogy újat akar létrehozni velünk, európaibb játékot követel az olasz futballhoz viszonyítva. Mi pedig teljes mértékben ott állunk mögötte.

Ebbe a körbe is beletartozik, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy Pirlo őt már megnyerte magának edzőként, és állítólag annyira egymásra találtak ketten, hogy már készítik elő a 35 éves klasszis szerződésének a meghosszabbítását, amely jelen állás szerint 2022-ben lejár. – Nem fogadtunk semmiben, és nem mértük össze a szabadrúgástudásunkat, vagy hasonló. Nagyon jól kijövök Ronaldóval, aki egy komoly ember, de hát én is az vagyok. Úgy kezelem őt, mint a csapat bármely másik tagját. Szívesen kipróbálnám a csapatot úgy, hogy egyszerre játszik Ronaldo, Morata és Dybala, de eddig egész egyszerűen nem álltak a rendelkezésemre mindhárman.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.