Apja halála miatt győzelme után visszavonult a világbajnok

Győzelme után azonnal a földre rogyott Habib Nurmagomedov, a kevert harcművészetek (MMA) legismertebb szervezetének, a UFC-nek a világbajnoki címvédője. Az apját gyászoló orosz mindössze 32 éves és veretlen, de bejelentette a visszavonulását.

Magyar Nemzet
2020. 10. 25. 13:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nurmagomedov 2018-ban lett világszerte ismert, amikor meglehetősen könnyedén legyőzte Conor McGregort, aki a Floyd Mayweather elleni hírhedt bokszmeccse után tért vissza a UFC-be. Az orosz azóta most másodszor lépett ketrecbe, és a második menetben háromszögfojtással győzte le az amerikai Justin Gaethjét Abu-Dzabiban. Ezzel 29 meccsen továbbra is veretlen a könnyűsúlyú világbajnok MMA-s, ám egyből bejelentette a visszavonulását.

– Amikor felhívtak, hogy mérkőzzek meg Justin ellen, beszéltem édesanyámmal, aki nem akarta, hogy az apám nélkül harcoljak tovább – árulta el Nurmagomedov. – Megígértem neki, hogy ez lesz az utolsó mérkőzésem, és ha a szavamat adtam, akkor muszáj betartanom.

Nurmagomedovnak az apja, Abdulmanap volt az edzője is, aki idén júliusban koronavírus-fertőzés miatt hunyt el 57 évesen, és már akkor nagy kérdés volt, hogy ennek milyen hatása lesz a ketrecharcos karrierjére. – Apa, edző, testvér és ikon volt. A dolgok már soha többet nem lesznek ugyanolyanok nélküle – nyilatkozta akkor a világbajnok menedzsere, Ali Abdelaziz.

Abdulmanap Nurmagomedov májusban fertőződött meg koronavírussal, és emiatt el is maradt Habib akkorra tervezett, Tony Ferguson elleni mérkőzése, amelyre Gaethje ugrott be helyette, és meg is nyerte azt. Ezért állt ki most az orosz az amerikai ellen, de úgy tűnik, hogy ez volt az első és egyben az utolsó fellépése az apja nélkül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.