Kiengedte a kezéből a nagy győzelmet az Atlético Madrid

Mindkét gólvágó eredményes volt: Luis Suárez találatára Karim Benzema válaszolt, a Barcelonának kedvező döntetlennel ért véget a madridi derbi.

Magyar Nemzet
2021. 03. 07. 18:18
Luis Suárez
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két madridi csapat közül az Atlético kezdte úgy a madridi derbit, mintha az jelentősebb lenne egyszerű bajnoki mérkőzésnél. A kezdeti lendületnek meg is lett a jutalma: az első negyedóra végén Marcos Llorente remek passzából Luis Suárez megszerezte a vezetést.

Éppen ezt akarta az Atlético: eddig az összes olyan bajnokiját megnyerte Diego Simeone csapata az idényben, amelyen megszerezte az első gólt.

Hiába tért vissza a Real Madridba legjobb góllövője, a vendégek hátrányban is kevés helyzetet dolgoztak ki. A hazai kapust, Jan Oblakot sokáig csupán tizenhatoson kívüli átlövési kísérletekkel tették próbára. Az első félidő hajrájában egy büntető segíthetett volna a Realon, de a játékvezető a videós visszanézés után nem ítélte szándékosnak Felipe kezezését. Nem tűnt rossznak a döntés, de az utóbbi hónapok tendenciájának ellent mondott. Mindenesetre nem véletlen, hogy a kezezés kérdését tisztázni akarják a szabályalkotók.

A második félidőben Carrasco duplázhatta volna meg az előnyt, de Courtois nagy helyzetben hárított. Az utolsó tíz perc kezdetén Benzema egy percen belül háromszor is próbálkozott, de sem közelről, sem szabadrúgásból nem tudott kifogni Oblakon.

Az Atlético ekkor már nagyon visszaállt, és erre ráfázott: a 88. percben Luis Suárez pontatlan volt támadásban, az ellentámadás, valamint Benzema és csodás összjátéka végén a francia passzolt a hazai kapuba.

Az Atlético sorozata megszakadt, 1-0-s vezetésről pontot vesztett, és bánkódhat Simeone, mert csapata sokáig irányította a derbit. Ugyanakkor a matracosok nem engedték közelebb magukhoz a városi riválist, és ha szerdán megnyerik az Athletic Bilbao elleni elmaradt meccset, akkor a Barcelonát is három ponton kívül tarthatják a kiegyenesedő tabellán. A Real a meccs képe alapján örülhet az egy pontnak. A vendégek gólszerzője, Benzema igazságos döntetlenről beszélt, és úgy vélte, hogy csapata továbbra is versenyben van a bajnoki címért. A legboldogabb együttes viszont a madridi rangadó után minden bizonnyal a Barcelona.

La Liga, 26. forduló

Atlético Madrid–Real Madrid 1-1 (1-0)

Gólszerző: Suárez (15.), illetve Benzema (88.)

További eredmények:

Valencia–Villarreal 2-1

Valladolid–Getafe 2-1

Elche–Sevilla 2-1

Cádiz–Eibar 1-0

Osasuna–Barcelona 0-2

Huesca–Celta Vigo 3-4

Real Sociedad–Levante 1-0

Athletic Bilbao–Granada 2-1

Az élmezőny állása: 1. Atlético Madrid 59 pont/25 mérkőzés, 2. Barcelona 56/26, 3. Real Madrid 54/26.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.