Az Eb-győzelem után nincs valós gondja az olasz focinak

A Serie A-ban a 2022/23-as idénytől nem használhatnak elsődlegesen zöld színű mezt a mezőnyjátékosok. A televíziós társaságok állnak a döntés hátterében.

Magyar Nemzet
2021. 07. 16. 14:30
Serie A
1294959362 Fotó: Alessandro Sabattini Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben Olaszország még az Eb-győzelmet ünnepli, a Serie A szervezői már előre gondolkodnak. A 2022/23-as idénytől megszabadítják az olasz klubfutballt a zöld mezektől.

Úgy tűnik, a nyári nagy siker után valós problémák nélkül maradt az olasz futball, a televíziós társaságok szerint viszont a zöld mez túlságosan beleolvad a gyepszőnyegbe. A következő idény még türelmi időszaknak számít, így a csapatok tudnak alkalmazkodni az új szabályhoz.

Persze nem mindegyik klub szeretné ezt tenni. A zöld-fekete Sassuolo üzent is a közösségi médiában: a győztes a zöld csapat.

Az még nem egyértelmű, hogy a fekete-zöld csíkos szerelés belefér-e majd az új szabályokba, ha eléggé hangsúlyos lesz benne a fekete. Az viszont világos, hogy elsődlegesen zöld szerelést (mezt, nadrágot vagy sportszárat) nem hordhatnak mezőnyjátékosok Serie A-meccsen a 2022/23-as évadtól.

Az olasz élvonalban más klubnak nem tartozik a hagyományos színei közé a zöld, de az elmúlt években a Juventus, az AC Milan, a Lazio és az Atalanta is használt zöld idegenbeli szerelést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.