Az első tétmeccs a Puskás Arénában: Honvéd–MTK!

Hétfő este kiderült, hogy jövő kedden a Budapest Honvéd–MTK labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő lesz az első tétmérkőzés a Puskás Arénában.

2020. 05. 18. 23:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 67 215 fős befogadóképességű Puskás Arénát tavaly november 15-én avatták fel, és válogatottunk 65 ezer néző előtt barátságos mérkőzésen 2-1-re kikapott Uruguaytól. Három nappal később a 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságra készülő válogatottunk játszott barátságos meccset az osztrák nemzeti csapattal, és a fiataloknak sem sikerült győzni, mi több, ők is kikaptak, a találkozó 12 ezer néző előtt 1-0-s vendéggyőzelmet hozott.

Hétfő este kiderült, hogy a Puskás Arénában a harmadik találkozó, egyben az első tétmeccs május 26-án a Budapest Honvéd–MTK Magyar Kupa-elődöntő visszavágója lesz, 21 órás kezdési időponttal. Ezt az összecsapást a koronavírus-járvány következményeképpen természetesen zárt kapuk mögött rendezik. A Budapest Honvéd a Bozsik-stadion felújítása miatt ideiglenesen az MTK-pályán rendezi a hazai mérkőzéseit, de ha az MK-elődöntőben is ezt a gyakorlatot követné, akkor a rivális kék-fehérek mindkét találkozót az otthonukban játszhatnák. A Magyar Kupában a másik ágon a címvédő Mol Fehérvár FC és a Mezőkövesd találkozik a döntőbe jutásért.

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ

Első mérkőzések, május 23., szombat:

18.00: Mezőkövesd–Mol Fehérvár, Mezőkövesd, Városi Stadion (Tv: M4 Sport)

20.05: MTK Budapest–Bp. Honvéd, Új Hidegkuti Nándor Stadion (Tv: M4 Sport)

Visszavágók, május 26., kedd:

18.00: Mol Fehérvár–Mezőkövesd, Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó (Tv: M4 Sport)

21.00: Bp. Honvéd–MTK Budapest, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.