Babos ezúttal Mladenovic ellen

Április 14. és 19. között Budapesten, a Papp László Sportarénában rendezik a női tenisz nem hivatalos csapat-világbajnokságát, a Fed-kupa-döntőt. A tegnapi sorsoláson eldőlt, hogy a magyar válogatott Franciaországgal és Oroszországgal került egy csoportba, azaz előfordulhat, hogy a párosban háromszoros Grand Slam-győztes Babos, Mladenovic páros tagjai egymás ellen játszanak.

2020. 02. 12. 13:00
null
Billie Jean King Budapestről szuperlatívuszokban beszélt Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A flamand művészet mestereiről szóló, tavaly októberben megnyílt, hatalmas közönségsikerrel zajló kiállítás látogatói nem tudták mire vélni, vajon miért tolonganak annyian a Szépművészeti Múzeum előtt. Alighogy kiterelték az épületből a műkedvelőket, rögtön benyomultak a kint várakozó tévéstábok és újságírók. Őket időben értesítették arról, hogy hazánkba érkezik a női teniszt forradalmasító profi érdekvédelmi szervezet, a WTA megalapítója, a 12-szeres egyéni Grand Slam-bajnok Billie Jean King, és itt lesz a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) elnöke, David Haggerty is.

Impozáns környezetben lépett a közönség elé a teniszlegenda, de előbb Haggerty köszöntötte az egybegyűlteket. Történelmi pillanatot említett, nem véletlenül. Idén először rendezik tizenkét csapat részvételével a nagy múltú sorozat döntőjét.

Billie Jean King, az 1963-ban megrendezett Fed-kupán győztes amerikai legenda Budapestet méltatta, fantasztikus helyként jellemezte a rendező várost, és felhívta a figyelmet, milyen nagy élményként élte meg, hogy hazáját képviselheti ebben a csodálatos sorozatban. (Az egyéniben 12-szeres GS-bajnoknővel hosszabb interjút olvashatnak az online oldalunkon.)

Majd eljött a várva várt pillanat, és a tizenkét csapatot három négyfős csoportba sorsolták. A magyar válogatott a franciákkal és az oroszokkal került össze, azaz a Kristina Mladenovic háromszoros Grand Slam-győztes duó tagjai egymás ellen játszhatnak a Papp László Sportarénában. Juhász Gábor, a magyarok kapitánya előbb viccel igyekezett kikerülni az esélylatolgatást, de aztán komolyra fordította a szót. – Mi már győztesek vagyunk: a világ egyik legszebb városában a legszebb csapattal állhatunk fel hazai közönség előtt. A Fed-kupa döntőjében minden játékosunknak a legjobbját kell hoznia ahhoz, hogy ilyen bivalyerős együttesekkel fel tudjuk venni a versenyt – fogalmazott a kapitány.

Billie Jean King Budapestről szuperlatívuszokban beszélt
Fotó: Teknős Miklós

Végezetül Szabó Tünde sportügyekért felelős államtitkár és Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is Budapest sportfőváros jellegét hangsúlyozta, egyben megígérte: a rendező város mindent megtesz, hogy hibátlanul bonyolítsa le a teniszvilág nagy volumenű eseményét.

Négyen hármas csoportban

Az idei Fed-kupa döntőn tizenkét csapat négy darab hármas csoportban küzd meg a továbbjutást érő csoportgyőztes helyért, majd a négy továbbjutó játszik az elődöntőben. A találkozók két egyéni és egy páros mérkőzésből állnak. A csoportok. A csoport: Franciaország, Oroszország, Magyarország. B csoport: Ausztrália, Fehéroroszország, Belgium. C csoport: USA, Spanyolország, Szlovákia. D csoport: Csehország, Németország, Svájc.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.