Bajnokok Ligája-döntő újratöltve

Legutóbb tavaly szep­temberben vendégeskedett Magyarországon a Vardar, 27-25-re győzött, s az a veszprémi vereség Ljubomir Vranjes edző állásába került.

2019. 10. 19. 13:12
Mahé, Kentin; Kalarash, Glab; Kristopans, Dainis
Kentin Mahé az egyik veszprémi karmester Fotó: Sascha Steinbach Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Legutóbb tavaly szep­temberben vendégeskedett Magyarországon a Vardar, 27-25-re győzött, s az a veszprémi vereség Ljubomir Vranjes edző állásába került.

Június óta sok víz lefolyt a Dunán – és a Vardar folyón. A férfikézilabda Bajnokok Ligája kölni döntőjében 27-24-re győzött a macedón Vardar Szkopje a Veszprém ellen, a bakonyi klasszisok közül és Momir Ilics a Lanxess Arénában játszotta utolsó mérkőzését. Előbbi a klub sportigazgatójaként tevékenykedik nyár óta, a szerb átlövő pedig edzősködésre adta a fejét. A döntő legeredményesebb játékosa, a Vardar brazil beállója, Mo­raes Ferreira és átlövője, a montenegrói Vuko Borozan a júniusi BL-döntő óta a Veszprémbe igazolt.

Az előző szezon két Bajnokok Ligája-döntőse épp ellentétesen kezdett a csoportkörben: zsinórban két vereség is becsúszott a magyar bajnoknál, mielőtt megkondultak volna a vészharangok a királynék városában, egy hete David Davis csapata 38-28-as győzelemmel nyugtatta meg a szurkolóit. Apropó, David Davis és a több szálon futó Veszprém–Vardar kapcsolat: a magyar bajnok mestere 2014 és 2018 között Szkopjéban másodedzőjeként dolgozott.

A sorozat címvédője egészen a legutóbbi fordulóig remekül teljesített a nemzetközi porondon. Az első három fordulóban a Montpellier-t, a Portót és a Motor Zaporizzsját is legyőzte, a negyedik körben súlyos 31-20-as vereséget szenvedett hazai pályán a Kieltől, és ezek után menesztette a klub David Pisonero vezetőedzőt. Veszprémben már a Vardar sportigazgatójaként és az orosz válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedő orosz Eduard Koksarov irányítja a macedónokat. Legutóbb tavaly szep­temberben vendégeskedett Magyarországon a Vardar, 27-25-re győzött, s az a veszprémi vereség Ljubomir Vranjes edző állásába került. A munkanélküliség veszélye nem fenyegeti Davis Davist, ha ne adj’ isten elbukná csapatával a BL-döntő visszavágóját (tv: szombat, 17.30, Sport 1), akkor is nyugodtan dolgozhat.

Kentin Mahé az egyik veszprémi karmester
Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Elek Gábor pozíciója is stabil, a héten a Ferencváros női csapatának utánpótlás-szakágvezetője, Kökény Beatrix lapunknak elmondta, a klubvezetés nem az edzőváltásban látja az eredménytelenségből vezető kiutat. Kőkemény csoportba került az FTC; a norvég Vipers és a francia Metz, az előző szezon két Final Four-résztvevője túl nagy falat volt, előbbi kilenc, utóbbi hat góllal győzte le a magyar csapatot, amelynek ezek után a horvát Podravka Koprivnicát kötelező megvernie (tv: szombat, 15.00, Sport 1), ha tovább akar jutni a középdöntőbe.

S ha már kötelező győzelem: ez a már-már állandósult szókapcsolat ráhúzható a női címvédő Győri Audi ETO valamennyi mérkőzésére. Nem csak az eddigi produkció, a svéd Sävehof elleni 12, a cseh Baník Most elleni 25 (!) gólos, BL-gólrekordot jelentő győzelem, inkább a világválogatott erősségű keret mondatja velünk, hogy örülhet a szlovén Krim Mercator Ljubljana, ha megússza a kiütéses vereséget (tv: szombat, 20.00, Sport 1).

Vasárnap délután (tv: 17.00, Sport 1) a Szeged férficsapatának zágrábi fellépésével zárul a magyarok hét végi BL-menüje. A magyar ezüstérmes 2016 óta zsinórban három meccset is nyert Zágrábban, jó eséllyel idén sem szakad meg a sorminta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.