A Bayern kiütötte az Atléticót, a Liverpool öngóllal győzte le az Ajaxot

Magabiztosan és Coman vezérletével eredményesen is játszott a Bajnokok Ligája A csoportjában a címvédő Bayern München, 4-0-ra győzte le az Atlético Madridot. A Liverpool némi szerencsével és egy öngóllal nyert az Ajax ellen Amszterdamban egy jó mérkőzésen, az Inter az utolsó percben mentett pontot hazai pályán, az Atalanta pedig a Bayernhez hasonlóan négy gólig jutott, a dán Midtjylland volt az áldozata.

Magyar Nemzet
2020. 10. 21. 23:02
Bayern Munchen-Atletico Madrid
Soccer Football - Champions League - Group A - Bayern Munich v Atletico Madrid - Allianz Arena, Munich, Germany - October 21, 2020 Bayern Munich's Kingsley Coman scores their first goal REUTERS/Andreas Gebert - UP1EGAL1I7CIB Fotó: REUTERS/Andreas Gebert Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern csaknem halasztott, Münchenben ugyanis veszélyben forgott a rajt a Bajnokok Ligájában, mert a bajoroknál Serge Gnabry elkapta a koronavírust, ráadásul a 25 éves alapember egészen a saját eredménye megérkezéséig együtt készült a kerettel.Végül az európai szövetség (UEFA) egyik szóvivője a dpa hírügynökségnek jelezte, hogy a találkozót a tervek szerint meg lehet tartani. Mindkét csapatból többen is hiányoztak, a Bayern Gnabry mellett Feldhahn, Kouassi, Sané és Tillman játékára nem számíthatott, az Atlético Madridnál pedig Costa, Giménez, Niguez és Vrsaljko nem lehetett a keret tagja sérülés miatt. Az egészségügyi hatóság döntése miatt nézők nem mehettek be az Allianz Arénába.

Cseppet sem meglepő módon a Bajnokok Ligája címvédője, a Bayern München irányította a játékot, ám a spanyol együttes néhány kontrája igen veszélyes volt. Negyedóra telt el, amikor Süle a kapufát találta el, később a másik oldalon Luis Suárez lőtt kevéssel a jobb kapufa mellé ígéretes helyzetből. Utóbbira válaszként a házigazda megszerezte a gólt a 28. percben, az ellentámadás végén Kimmich parádés passzal szolgálta ki a balösszekötő helyén kilépő Comant, aki mellel maga elé tette a labdát, majd jobbal a bal alsó sarokba helyezte – 1-0.

 

 

A 41. percben növelte az előnyét a Bayern, Coman ekkor gólpasszt adott, miután nagyon jól vette észre a másik oldalon üresen maradt Goretzkát, aki lekezelte a labdát, és higgadtan a jobb sarokba lőtte – 2-0. Az Atlético az első gól után már egyre kevesebb meggyőződéssel próbálkozott támadásokkal, egyértelműen a bajorok uralták a mérkőzést.

 

 

Így volt ez a folytatásban is. A spanyolok első nagy helyzetét Carrasco elkörülményeskedte, majd szinte csak másodpercekkel később, a 66. percben a másik oldalon Tolisso 27 méterről ragasztott óriási bomba gólt az Atlético kapujának a bal felső sarkába – 3-0. Hat perccel később Müller kiugratta Comant, aki a kapu elé érve kicselezett mindenkit, aki az útjába akadt, és közelről a hálóba lőtt – 4-0. A Bayern München tehát ott folytatta, ahol augusztusban, a BL döntőjében abbahagyta, és kiütötte az Atlético Madridot.

 

 

Az A csoport másik mérkőzésén a Salzburg korábban 2-2-t játszott a Lokomotív Moszkvával, erről a mérkőzésről és csodálatos góljáról ide kattintva olvashat.

A B csoportban az Internazionale és Borussia Mönchengladbach úgy kezdhette a találkozóját, hogy már tudta, a Sahtar Donyeck nagy meglepetésre 3-2-re legyőzte a Real Madridot a spanyol fővárosban. Lukaku az olaszoknak szerzett vezetést, ám a németek Bensebaini tizenegyesből kiegyenlített, majd Hofman a 85. percben meg is fordította az eredményt. Győzniük azonban nem sikerült, mert a hosszabbítás első percében Lukaku megmentette az Internek az egy pontot.

Gyors gólváltást hozott a C csoport rangadója első félidejének az első fele: a 14. percben Luis Dias vezetést szerzett Manchesterben a Portónak, hét perccel később Agüero tizenegyesből egyenlített. A City a szünet után hét perc alatt eldöntötte a három pont sorsát, a 65. percben Gündogán talált a kapuba, majd Torres lőtt nagyon szép gólt, és ezzel az angol csapat 3-1-re győzött. A másik meccsen a görög Olimpiakosz Koka 91. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzte a francia Marseille-t.

A D csoportban a tavalyi BL-győztes Liverpool az Ajax Amsterdam vendége volt. A két csapat jó és kiegyensúlyozott meccset játszott egymással, mindkét oldalon sok helyzettel. Az angolok szemlátomást kontrázni akartak, hogy érvényesülhessen a gyorsaságuk, ám a hollandok a sebességben is felvették velük a versenyt. Az Ajax az első félidőben is veszélyt jelentett a liverpooli kapura, ám csupán a sajátjába sikerült betalálnia: Nikolás Tagliafico roppant szerencsétlen mozdulattal akarta menteni Szalah elől Mané passzát, és a lábáról a bal alsó sarokba vágódott a labda – 0-1.

 

 

Ezután Fabinho mentett a gólvonalról atlétikus mozdulattal, ollózva, miután Tadics már átemelte a labdát Adrián fölött. A félidő úgy zárult, hogy Schuurs majdnem újabb öngólt szerzett, a második játékrész viszont Ajax kapufával kezdődött: Klaasen lövése csattant a vason. Fél óra volt hátra, amikor Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere meglepőt húzott: egyszerre lecserélte mindhárom csatárát, Szalahot, Firminót és Manét is. A holland együttes minden követ megmozgatott a fordítás, majd a percek múlásával már csak az egyenlítés érdekében, a Liverpool azonban jól védekezett, és a kontráival akár növelhette is volna az előnyét. Az Ajax az utolsó tíz percre védő és középpályás helyére két csatárt is behozott amolyan minden mindegy alapon, sokat kockáztatva támadott, ám hiába, 1-0-ra nyert a Liverpool egy öngóllal. A csoport másik mérkőzésén a dán Midtjylland kiütéses, 4-0-ás vereséget szenvedett el az olasz Atalantától.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló.

A csoport: Salzburg (osztrák)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 2-2, Bayern München (német)–Atlético Madrid (spanyol) 4-0.

B csoport: Real Madrid (spanyol)–Sahtar Doneck (ukrán) 2-3, Internazionale (olasz)–Borussia Mönchengladbach 2-2.

C csoport: Olimpiakosz Pireusz (görög)–Olympique Marseille (francia) 1-0, Manchester City (angol)–FC Porto (portugál) 3-1.

D csoport: Ajax (holland)–Liverpool FC (angol) 0-1, Midtjylland (dán)–Atalanta (olasz) 0-4.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.