Az Újpest edzője csak a BL-ben látott Beridze góljához hasonlót

Pénteken az Újpest és a Paks mérkőzésével kezdődött meg a labdarúgó NB I 12. fordulója. A végeredmény 1-1 lett, a meccs pedig igencsak felejthető volt, ám akadt egy mozzanat, amely sokáig emlékezetes marad, ez pedig az a gól, amellyel Giorgi Beridze vezetést szerzett az Újpestnek.

Magyar Nemzet
2020. 11. 28. 9:50
null
Georgi Beridze így ünnepelte a nem mindennapi gólját Fotó: Földi Imre Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Giorgi Beridze szolgáltatta a meccs szenzációját pénteken este a Szusza Ferenc Stadionban. Hosszú kihagyás, 26 nap után lépett pályára ismét az Újpest, ami érződött is a teljesítményén. A Paks a hosszabbításban egyenlíteni tudott, 1-1 lett a végeredmény, így a lilák csalódottan zárták a meccset, Giorgi Beridze gólja azonban sokáig emlékezetes marad, hiszen csaknem a felezővonaltól ívelt Hegedűs kapus hálójába. Erről a gólról természetesen a két vezetőedző is említést tett a mérkőzés után.

 

Georgi Beridze így ünnepelte a nem mindennapi gólját
Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

 

– Azt kértem tőle, hogy sasolja az ellenfél kapusát, hátha kijön a helyéről – mondta nevetve Predrag Rogan, az Újpest mestere. – Ez persze csak vicc. Beridze nagyon tehetséges játékos és még ennél is jobb lehet. A Bajnokok Ligájában láttam már hasonló találatot. Bravó, remekül csinálta, azonban nem szabad ülnie a babérjain. Játékpercekre, gyakorlásra van szüksége. Nem elégedhet meg, jobban kell befutnia a területekre. De jó volt ma őt becserélni, nagyon eredményesen futballozott.

Ezután rátért a meccs értékelésére:

– Azt mondtam a mérkőzés előtt, hogy már az is nagy eredménynek számít, és nagyon boldogok vagyunk attól, hogy visszatérhetünk a pályára, hogy edzhetünk és végre visszatértünk a rendes kerékvágásba. Azzal tisztában voltunk, hogy a Paks jobb erőnléti állapotban van, jobb helyzetből kezdi meg ezt a meccset. Én azt kértem a játékosoktól, hogy tegyék bele szívüket-lelküket, és használják az eszüket is. Legyenek fegyelmezettek a pályán, legyenek motiváltak, és ne hiányozzon belőlünk a küzdőszellem, a győzni akarás és az energia. Azt hiszem, hogy ezt ők mind teljesítették, mind hozták, de ennek ellenére kicsúszott a kezünkből két pont. Ez azonban nem jelenti azt, hogy elkeseredünk, az Újpest fel fog állni és vissza fog jönni, tovább gyűjti az erejét és a következő összecsapáson megmutatja, hogy többre is képes. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, mert kiadták magukból, amit lehetett, de ez ma nem volt elég arra, hogy minden pontot itthon tartsunk, és ezért sajnálom is őket. Azt láttam, hogy küzdöttek a pályán, kitartóak voltak, és végig robotolták a kilencven percet, ami egy hónapos kihagyás után nagyon szép eredménynek tekinthető.

 

A Paks vezetőedzője, Beridze góljával kezdte:

– Beridze nagy gólt rúgott, jól felismerte a lehetőséget – ismerte el, majd így folytatta: – Ellenfelünknek nem nagyon voltak helyzetei, inkább csak kontrázgattak. A góljuk egy jó helyzetfelismerés volt. Az egész mérkőzésen próbáltunk nyomást gyakorolni az Újpestre, ez megtörtént, viszont a játék minősége nem volt elég ahhoz, hogy több helyzetünk, lehetőségünk legyen. A cserékkel tudunk a csapaton belül is posztokon variálni, ez szinte minden meccsünkön előfordul. Ha valami nem működik, így tudunk javítani rajta az összecsapás közben. Ma minőségileg nem voltunk annyira erősek, hogy több ziccert alakítsunk ki, meddő mezőnyfölényünk volt. Játékunkba több jobb egyéni teljesítmény és vállalkozó készség kell, hogy megbontsuk ellenfelünket. Úgy gondolom, fizikailag rendben vagyunk a következő meccsekre, megyünk előre.

NB I, 12. forduló

Péntek

Újpest–Paks 1-1 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Csonka. Gólszerző: Beridze (67.), illetve Ádám (91.)

Szombat

Kisvárda–Budafok 14.45 (tv: M4 Sport+)

Mol Fehérvár–ZTE 17.00 (tv: M4 Sport+)

Ferencváros–MTK 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap

Mezőkövesd–Diósgyőr 14.05 (tv: M4 Sport+)

Budapest Honvéd–Puskás Akadémia 18.45 (tv: M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.