A Real egy korábbi Chelsea-játékostól várja a sikert Londonban

Szerda este kiderül, ki lesz a Manchester City ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében. Egyelőre a Chelsea áll közelebb ehhez, de a hazai 1-1-es döntetlent követően a Real Madridnál sincs még semmi veszve.

Magyar Nemzet
2021. 05. 05. 10:43
Zidane, Real Madrid Granada
Nagy kihívás előtt áll a francia edző Fotó: JAVIER SORIANO/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1-1 nem jelent sokat. Ezzel a bölcsességgel Thomas Tuchel, a Chelsea menedzsere rukkolt elő, amikor a szerda esti meccs esélyeiről kérdezték. Az angol csapat ellenfele a Real Madrid lesz a Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján, és a német szakember éppen ezzel magyarázta a véleményét. Elmondta, természetesen ez az első meccsen idegenben elért 1-1 azért nyújt némi előnyt, hiszen az ellenfelet kényszeríti támadásra, mivel a gól nélküli döntetlen a házigazdának kedvez. Ugyanakkor ez az ellenfél a Real Madrid, a világ egyik legjobb csapata, amely ennél nagyobb hátrányt is képes lenne ledolgozni.

– Készen állunk a nagy csatára, és biztos vagyok abban, hogy kiváló teljesítményre lesz szükségünk, a Real Madrid kemény mérkőzésre kényszerít majd minket – nyilatkozta Thomas Tuchel.

Amióta ő és segítője, Lőw Zsolt január végén átvették a Chelsea irányítását, a Kékek védekezése stabilizálódott, a Premier League-ben feljöttek a negyedik helyre. A BL egyenes kieséses szakaszában előbb az Atlético Madridot, majd az FC Portót búcsúztatta a londoni csapat, és ha túljut a Real Madridon, akkor a 2012-es dia­dala után először játszhat újra a fináléban a legrangosabb európai kupasorozatban.

Nagy kihívás előtt áll a francia edző
Fotó: Javier Soriano/AFP

A Real Madrid a La Ligában még versenyben áll az aranyéremért, tehát két címért hajthat. A szakértők szerint túlnyomórészt a csatár Karim ­Benzema viszi a hátán az együttest, a francia támadó a múlt heti első mérkőzésen is megvillant, hiába szerzett vezetést a Chelsea, Benzema remek egyéni megoldással hamar egyenlített. Jó hír a csapat híveinek, hogy az egykori Chelsea-futballista, az Osasuna ellen szombaton már 72 percet játszott, és a mezőny egyik legjobbja volt. Ő sokat lendíthet a madridiak támadójátékán.

A védelmet pedig szilárdabbá teheti, ha a csapatkapitány, Sergio Ramos pályára tud lépni Londonban, ugyanakkor gondot okozhat, hogy a francia világbajnok Raphaël Varane biztosan hiányozni fog kisebb sérülés ­miatt. Zinedine Zidane vezetőedző várhatóan újra számíthat Ferland ­Mendyre is, Dani Carvajal és Lucas Vázquez viszont kénytelen lesz kihagyni az összecsapást.

– Van még esélyünk, és a visszavágóra azzal a tudattal utazunk, hogy győznünk kell, amihez kiváló teljesítményre lesz szükségünk – nyilatkozta Zinedine Zidane vezetőedző, aki 2016 és 2018 között sorozatban háromszor vezette diadalra a Realt a BL-ben.

A két együttes korábban háromszor játszott egymással, és az angoloknak eddig egyszer, 1998-ban sikerült legyőzniük a spanyolokat, akkor az Európai Szuperkupáért kiírt találkozón 1-0-ra nyertek Monacóban. Ezenkívül csak felkészülési meccseken találkoztak, és azokon a Real Madrid győzött, 2013-ban 3-1-re, 2016-ban pedig 3-2-re.

A Chelsea–Real Madrid mérkőzés szerdán 21 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.