Böde egyre hátrébb játszik, bár kapus talán nem lesz belőle

Remek iramú játékot és sok helyzetet hozott a labdarúgó NB I hetedik fordulójának vasárnap délutáni találkozója. A házigazda Paks hátrányból fordítva győzött 3-1-re a Zalaegerszeg ellen. Böde Dániel – tétmeccsen – először játszott középső védőként, Könyves Norbert volt csapata ellen talált be.

Magyar Nemzet
2020. 10. 18. 17:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mikor az összeállítások nyilvánosságra kerültek, feltehettük a kérdést, hogy a támadóból védekező középpályássá, majd belső védővé avanzsált Böde Dániel meg tudja-e állítani a jó formában játszó Könyves Norbertet. A válasz a meccsen nem derült ki egyértelműen, de az igen, hogy Böde hátul is megállja a helyét.

Habár a 25. percben nem ez látszott, ugyanis a paksi védők szabadon hagyták Könyvest, aki Szánthó Regő szabadrúgása után teljes nyugalomban begurította a labdát Hegedűs Lajos kapus mellett. A 31 éves játékos idei negyedik bajnoki találata volt csapata ellen született.

Továbbra is a vendégek támadtak többet, a hazaiak csak a félidő végére lendültek bele igazán, a hosszabbításban sikerült kiegyenlíteniük. Az egerszegiek egy beívelés után nem tudtak felszabadítani, a kavarodást Balogh Balázs használta ki, és a jobb alsóba lőtt.

A szünet után a Paks úgy folytatta, ahogy az előző félidőben abbahagyta, a 49. percben Bertus Lajos szöglete után Hahn János megpattanó lövése ellen nem sok esélye volt a vendégek kapusának, Demjén Patriknak. A 75. percben újra nehéz helyzetbe került a hálóőr, kettő az egy ellen támadhatott a hazai gárda, Demjén a félpályáig felszaladt, megszerezte a labdát, majd cselezgetni kezdett. Mint utólag kiderült, nem kellett volna, Hahn elvette tőle a játékszert, és a védők feje felett beemelte a hálóba.

Bognár Györggyel a kispadon sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg a Paks, és a harmadik helyre ugrott előre a tabellán. A vesztes Zalaegerszeg a nyolcadik helyre csúszott vissza.

NB I, 7. forduló:

Paks–Zalaegerszeg 3-1 (1-1)

Gólszerzők: Balogh B. (45+2), Hahn (49., 75.), ill. Könyves (25.)

További eredmények:

Kisvárda–Ferencváros 0-2

Budafok–Diósgyőr 2-1

Újpest–Mezőkövesd 1-0

Puskás Akadémia–MTK 0-3

Vasárnapi műsor:

Budapest Honvéd–Mol-Fehérvár 17.00 (tv: M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.