Boli megint megvillant, kár, hogy addigra már eldőlt

A Dinamo Kijev elleni bravúros pontmentés után a Cristiano Ronaldóval felálló Juventus túl nagy falat volt a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligájában. Andrea Pirlo csapata 4-1-re győzött a Puskás Arénában, a közönség minden szép magyar megoldást hálásan fogadott, kár, hogy az idő előrehaladtával ezekből nem maradt túl sok. Szergej Rebrov csapata legközelebb november 24-én Torinóban a Juve ellen folytatja a szereplését.

Szilágyi
2020. 11. 04. 22:57
null
Chiesa ölelgeti a kétgólos Moratát Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrea Pirlo, a vendégek edzője ugyanis bombaerős kezdőcsapatot küldött pályára: mellett a tavalyi sorsdöntő Eb-selejtezőn a magyar válogatott ellen duplázó walesi Aaron Ramsey is bekerült a Zebrák tizenegyébe, nem beszélve a két védőlegendáról, Leonardo Bonucciról és Giorgio Chielliniről.

Szergej Rebrov alaposan felforgatta a Ferencváros védelmét – legfeljebb sejteni lehet, hogy ezt miért tette… Kimaradt Adnan Kovačević, az ő helyén a grúz Lasa Dvali lett Miha Blažič párja a védelem közepén. A két „alapértelmezett” balhátvéd, Ćivić és Heister is kidőlt, Botka Endrének jutott a feladat felügyelni a Juve jobb oldalát vagy, ahogy manapság divatos mondani, neki kellett lezárnia a területeket. Bogdán Ádámmal is történhetett valami, a cserekapus helyett Szécsi Gergő ült a kispadon. Rebrov a Dibusz – Lovrencsics, Blažič, Dvali, Botka – Haratin, Sigér, Somalia – Nguen, Isael, Zubkov tizenegyet küldte pályára a Juventus ellen.

Ronaldo már az ötödik percben „megfütyültette” a közönséget, erőtlen lövését nem díjazta a Fradi-tábor. A bekapott gólt sem: a hetedik percben Cuadrado kapott parádés indítást, középre lőtt labdáját Morata pofozta a kapuba. Pillanatokra tudta csak megtartani, nyomozta a labdát a Ferencváros, emiatt fájhatott Rebrov feje. Hanem aztán Isael az égbe lőtt bombájával adott magáról életjelet az FTC. A közönség minden magyar kísérletet hálás ovációval fogadott, idővel többször tehette, mert a Juventus szemlátomást visszavett az iramból. Zubkov lövésénél már gólt kiáltottak a nézők, de az ukrán szélső ígéretes helyzetből nem találta el a kaput. A félidő hajrájában Ronaldo szerezhette volna meg első magyarországi gólját, de Blažič szenzációsan blokkolta a lövését. Egygólos Juventus-előnnyel, kaput eltaláló magyar kísérlet nélkül zárult az első félidő.

Chiesa ölelgeti a kétgólos Moratát
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A folytatásban csak az egyre hidegebb időben is kitartóan éneklő szurkolókon múlott, hogy ne fulladjon unalomba a mérkőzés. Továbbra sem erőlködött a Juve, Fradi elvétve jutott el a tizenhatoson belülre, de amikor ott járt Nguen Tokmac vagy Zubkov, Bonucci vagy Chiellini könnyedén szerelte. Ronaldo kihasználhatta volna a Sigér labdaeladását követő ziccert, de elszórakozta a helyzetet. Békésen csordogált előre a mérkőzés, Morata kapásgólját élmény volt nézni – kár, hogy a Fradi ellen lőtte tizenöt méterről. Dibusz nyújtózkodott, de nem volt esélye. Ezzel el is dőlt a meccs. Bő húsz perccel a vége előtt Pirlo lehívta a pályáról a kétgólos Moratát, és Dybalát küldte a helyére. Nem gyengült a Juventus… Rebrov Heisternek adott lehetőséget a hajrára. Dibusz pedig Dybalának a góllövésre: a Blazic által hazatett labdát elvétette, az argentin besétált vele a kapuig, majd ugyanez még egyszer előfordult.

A vége csúnya lett, csakúgy mint Barcelonában. De végén jött Boli és ahogy a Dinamo ellen, úgy most is gólt lőtt, ezzel szépített a Fradi. Szinte felrobbant a Puskás Aréna.

Kár a potyagólokért, egyébként vállalható meccs volt.

Bajnokok Ligája, G csoport: Ferencváros–Juventus 1-4, Puskás Aréna, 15 000 néző, vezette: Grinfeld (izraeli). Gólszerzők: Boli (90.), illetve Morata (7., 60.), Dybala (73.), Dvali (öngól, 81.). A másik mérkőzésen: Barcelona–Dinamo Kijev 2-1, az állás: 1. Barcelona 9 pont, 2. Juventus 6, 3. Dinamo 1, 4. FTC 1.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.