Bolondját járatta a Formula–1-es világgal a nagy kedvenc

Sergio Pérez kicsit a bolondját járatta a Formula–1-es világgal, mert a hétfőn 18.30-ra meghirdetett online sajtótájékoztatója előbb 18.45-re, aztán 18.55-re, majd 19.10-re csúszott. Végül megjelent a képernyőn a Racing Point harmincéves mexikói pilótája, és igazából semmi olyasmit nem mondott, amin felhördülhettünk.

Magyar Nemzet
2020. 11. 30. 21:45
null
Sergio Pérez Forrás: Twitter/ Sergio Pérez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A már hetedik vb-címét bebiztosított (Mercedes), Valtteri Bottas (Mercedes), (Red Bull) és Daniel Ricciardo (Renault) mögött Sergio Pérez (Racing Point) az ötödik helyen áll a világbajnokságon, vagyis mindenképpen tényezőnek számít. Mindössze két ponttal rendelkezik kevesebbel, mint Ricciardo, és ehhez vegyük hozzá, hogy múlt vasárnap a Bahreini Nagydíjon három körrel a vége előtt a harmadik helyen haladt, amikor a Racing Pointnak lerobbant a motorja, így úszott el a szinte biztos dobogó, és lett a tizenöt pontból nulla… Utólag Pérez azt mondta: ez most mit sem számít, amikor Romain Grosjeannak borzalmas balesete volt, csak az a fontos, hogy ezt a Haas pilótája túlélte.

Sergio Péreznek vasárnap így ért véget a Bahreini Nagydíj
Fotó: Twitter/Sergio Pérez

Sergio Péreznek pályafutása során a futamgyőzelem nem jött össze, de van három második és hat harmadik helye, és két hete a Török Nagydíjon második lett Hamilton mögött.

Jövőre viszont nincs szerződése. A 2021-es szezonra a Racing Pointból Aston Martin lesz, a Ferraritól érkezik a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a tulajdonos Lawrence Stroll pedig a jelenlegi pilótapárosból a fiát, Lance-t tartotta meg. Aki nem feltétlenül csak azért maradhat, mert a papa kedvence, hiszen ő sem ügyetlen. Van két harmadik helye, az egyik az idei Olasz Nagydíjról, és ő még csak 22 esztendős, nyolc évvel fiatalabb Péreznél, ez sem elhanyagolható szempont. No persze, amíg a mexikóiak nagy kedvence az idei vb-n kerek száz pontnál jár, a Stroll fiú csak 59-nél.

Péreznek tehát a jelenlegi csapatánál jövőre nem lesz hely, azt pedig kijelentette, hogy gyenge csapathoz nem kíván menni, s számára jelenleg igazából csak a Red Bull jelentene opciót. Itt Alexander Albonnak igencsak rezeg a léc – a thaiföldi 85 pontot szerzett a jóval erősebb autójával, a csapattárs Verstappennek pedig a nyomába sem ér –, de az energiaitalos istálló nem kapkod Pérez után, még kivár. S milyen a sors, Albon történetesen Pérez motorhibája miatt végzett Bahreinben a harmadik helyen.

Nagy esély van tehát arra, hogy a mexikói a jövő évre kiszáll a száguldó cirkuszból, sokan erre a bejelentésre számítottak hétfőn. Ez elmaradt, s a pilóta konkrétumokkal nem is szolgált, bár ezt az egyéves kihagyást elég komolyan meglebegtette. Azt mindenesetre újra leszögezte, hogy vár a Red Bull döntésére. Pérez megemlítette, hogy a 2021-es szezonban egy nagy csapatnál lehetne tartalékpilóta – nevet nem mondott, de alighanem a Ferrariról van szó –, azonban ez a lehetőség különösebben nem motiválja; nem szeretné tartalékként járni a világot. Elmondása szerint ugyanakkor a 2022-es évre már van jó ajánlata, s most találgathatunk, hogy vajon melyik csapatról van szó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.