Grosjean mosolyogva üzent, másodperceken múlhatott az élete

Romain Grosjean, a Formula–1-ben szereplő Haas pilótája a kórházból jelentkezett be a vasárnapi Bahreini Nagydíjon történt horrorbalesete után. A francia versenyző az orvosi stábot és a glóriát dicsérte, amely megmentette az életét.

Magyar Nemzet
2020. 11. 30. 9:30
Romain Grosjean
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, Romain Grosjean a Bahreini Nagydíj első körében ütközött az orosz Danyiil Kvjattal (Alpha Tauri). A francia versenyző autója a szalagkorlátba csapódott és szétnyitotta azt. A Haas kettétört, az üzemanyagtartálya pedig kigyulladt. Grosjean 28 másodpercre a lángoló autójában rekedt, de végül egyedül is ki tudott szállni a kocsiból.

A Haas pilótájának életét a fejvédő glória (Halo) mentette meg, ezt Grosjean is felidézte, amikor a Haas Twitter-csatornáján keresztül üzent a rajongóknak.

Ricciardo: Undorító volt a televíziós közvetítés a tűzgolyóval

A versenyzők reakcióit itt olvashatják.

– Sziasztok! Csak azt akartam mondani, hogy nagyjából rendben vagyok. Köszönöm szépen az üzeneteket. Néhány éve még nem voltam oda a glóriáért, de ez az egyik legjobb dolog az F1-ben, nélküle nem beszélnék most hozzátok. Köszönetet mondok a pálya és a kórház orvosi stábjának is. Remélem, hamarosan már írhatok nektek, hogy elmeséljem, mi a helyzet – mondta mosollyal az arcán Romain Grosjean.

Az FIA vasárnap este közleményben tudatta, Grosjeannak egyetlen csontja sem tört el, csupán égési sérüléseket szenvedett mindkét kézfejének hátsó részén.

Romain Grosjean magát mentette meg

Ian Roberts, a Formula–1-es versenysorozat mentőorvosa is megszólalt a balesettel kapcsolatban. Elmondta, először azt ellenőrizte, hogy a versenyző már nincs életveszélyben, ezt követően a Haas pilótáját azonnal elszállították a baleset helyszínéről.

– Olyan volt, mint egy sütő, csak a vörös lángokat láttuk, és aztán észrevettük, hogy próbálja kiszabadítani magát, ami fokozatosan sikerült is neki – számolt be a történtekről Roberts, aki az elsők között ért oda a szerencsétlenség helyszínére.

– Volt egy tűzoltó, aki nagyon hamar elkezdte az oltást, és a porral oltó visszaszorította annyira a lángokat, hogy amikor Romain már eléggé magasan volt, akkor a sérült korlát felett ki tudtuk őt menteni – mondta Roberts, aki szerint csak másodperceik voltak segíteni a versenyzőnek, a lángok ugyanis ennyi idő után újra magasra csaptak fel. A szakember hozzátette, ha Grosjean nem tud önerőből kimászni az üléséből, akkor nekik – ekkora tűzben – nem lett volna lehetőségük kimenteni őt. (MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.