Bravúr a javából! Drámai meccsen győztük le a németeket

Első jelentős erőpróbáján 29-28-ra legyőzte Németországot a magyar válogatott az Egyiptomban zajló férfikézilabda-világbajnokságon. A középdöntőben Spanyolország, Brazília és Lengyelország vár a magyarokra. Folytatás csütörtökön.

2021. 01. 19. 22:22
Kézilabda
A kőkemény beállót nehezen lehet feltartóztatni Fotó: XXSTRINGERXX xxxxx Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három gól. A tegnapi esti csoportdöntő előtt semmi más, csak ez, a jobb gólkülönbség döntött a németek javára. Egyszerű volt a képlet: a magyar válogatottnak nyernie kellett volna a csoportelsőséghez, minden más eredmény a németeknek kedvezett. A mérkőzés előtt három órával hozták nyilvánosságra, hogy Borbély Ádámot, Győri Mátyást, Hanusz Egont és Topic Petart nem nevezte be a csoportdöntőre a szakmai stáb. A tavalyi Eb-n jól muzsikáló irányító, Győri távollétét nehezen tudtuk értelmezni. Az ellenoldalon az izlandi edzőlegenda, Alfred Gíslason nem rukkolt elő hasonló meglepetéssel. Az alapemberek közül a kiváló szélső, Uwe Gensheimer és a hazájában csak „Fekete szörnynek” becézett kapus, Andreas Wolff is ott volt a németek keretében.

szenzációsan lőtt a németek ellen
Fotó: Anne-Christine Poujoulat / REUTERS

De nem róluk szólt az első félidő, hanem Máthé Dominikról, Ancsin Gáborról, Lékai Mátéról, Bánhidi Bencéről és a magyar válogatottról. Igaza volt a szövetségi kapitánynak, a taktikai repertoárnak csak a töredékét mutatta meg a csapat az első két csoportmeccsen. A németek ellen Bánhidi szebbnél szebb gólokat dobott a beálló posztról. Sokáig úgy tűnt, hogy az öt emberhátrány sem töri meg a csapatot. Szellemesen és eredményesen kézilabdázott Gulyás István csapata. Már 15-10 volt ide, kár, hogy a szünet előtti percekben a németek feltornázták magukat egygólos különbségre.

hibátlan mérleggel zárta a csoportdöntőt
Fotó: Anne-Christine Poujoulat / Reuters

A második félidő első támadásából azonnal egyenlítettek a németek, de új erőre kapott a csapat. Mikler Roland bámulatos bravúrokat mutatott be, de az ellenfél csak nem akart leszakadni, sőt. A hajrában át is vette a vezetést, de Bánhidi Bence a csapat élére állt, a hibátlan mérleggel, nyolc lövésből nyolc góllal záró szegedi beálló szenzációsan küzdött. A győztes gólt másodpercekkel a vége előtt dobta, 29-28-ra sikerült nyerni.

A magyar válogatott a maximálisan megszerezhető négy ponttal kezdi a vb középdöntőjét, ahol Spanyolország, Lengyelország és Brazília vár rá a folytatásban.

Férfikézilabda világbajnokság, A csoport: Magyarország–Németország 29-28.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.