Buborékfoci

Koronás Antal, Tökfilkó és Szívkirály délelőttönként már három napja ultizott.

2020. 04. 30. 18:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koronás Antal, Tökfilkó és Szívkirály – Freecyvel mint kibiccel gyakran kiegészülve – délelőttönként már három napja ultizott Koronás kempingasztalán za­vartalanul a városi parkban, közben megbeszélve a ledermedt sportvilág újabb és újabb sarjadzó fejleményeit, midőn az egyik ügybuzgó polgárőr kérdőre vonta őket. Minden úgy történt, ahogy azt Tökfilkó előre kieszelte.

– Mivel foglalatoskodnak maguk, polgártársak, itten a kijárhatási szigorítás évadján? – szólt hozzájuk a polgárőr magas lóról.

– Sportolunk – felelte a legcsekélyebb feszélyezettség nélkül Tökfilkó.

A polgárőr beismerő meghunyászkodásra számított, a kihívó válasz meglepte. Szinte lement egy teljes parti (a Szívkirály szokás szerint piros betlit játszott), mire újra megmukkant.

– De hát maguk kártyáznak, társpolgárok, ööö, polgártársak!

– Bridzsezünk – vetette oda hanyagul Tökfilkó, s felütötte a gondosan bekötött sportnapilap egyik régi számát. Miközben a polgárőr bambán nézett a megsárgult lapokra, hozzátette: – Látja, a bridzs sport!

Koronás Antal nehezen palástolta a rémületét, szaporán pislogott, amikor a Szívkirály kontrázott:

– A szabadban lehet kis csoportokban sportolni. Ezt tesszük mi is, betűről betűre betartva a rendeletet.

A polgárőr teljesen lefagyott. A szabadszájú Freecy vitte be a kegyelemdöfést:

– Na, menjen, ne zavarja a felkészülést! Biztosítsa a forgalmat! Csimpaszkodjon a gyalogos-átkelőbe, mint éhes oroszlán a zebra fülébe napnyugtakor!

Nem jött válasz a polgárőr nyelvére, ezért tanácstalanul eloldalgott. Új leosztás következett, idővel Koronás törte meg a csendet.

– Mit szóltok hozzá, Böde Dani azt mondja, ő lefújná a bajnokságot.

– Én meg bezáratnám az atomerőművet, aztán a Dani szenet lapátolhatna edzés után levezetésképpen – vágta rá Freecy.

– Szívlapáttal, persze – tette hozzá Tökfilkó Szívkirályra sandítva.

Utóbbi azonban nem vette a lapot, hanem lázasan nyomkodni kezdte a telefonját.

– Te osztasz – mordult rá Tökfilkó.

– Észt. A Dani a megoldás – nyögte ki Szívkirály a fejét furcsán az égre emelve, ahogy a tyúkok isznak. Majd a telefonjáról bejátszotta Böde egyik felejthetetlen benyögését: „Száz kiló vagyok, b… meg, mi lenne a titkom?!” A többiek értetlenül néztek rá.

– Nem ugrik be? Akkor mondta a Dani, amikor buborékfociztak a Fradi edzésén. Szegény Nagy Ádi úgy pattant le róla, mintha ágyúból lőtték volna ki. Ez a megoldás! Nincs kontakt, se sérülésveszély, esetleg még húzhatnának maszkot a fiúk.

Nagyokat hahotáztak, ahogy a Szívkirály újra és újra lejátszotta Böde Dani nagy győzelmét. Aztán gondolkodóba estek. Tetszett nekik az ötlet, de érezték, valami mégsem stimmel.

– Mi van, ha kipukkad a buborék? – tamáskodott Freecy.

Valahogy senki sem a játékos edzéskellékre gondolt. Ha kipukkad a buborék… Mi lesz, ha mégsem indul be a futballbajnokság? – ez a kérdés nyugtalanította őket.

– Akkor megtanítjuk őket bridzsezni itt, a parkban – mondta Tökfilkó, miközben egy reménytelennek tűnő háromlapos ultit próbált megjátszani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.