Ravasz góllal mentett pontot Diósgyőrött a Budafok

Az NB I 18. fordulójának az utolsó mérkőzésén a Diósgyőr a Budafokot fogadta. A hazai csapat az első félidő végén vezetést szerzett, majd zömmel jól védekezett, ám a hosszabbításban egy szabadrúgásból egyenlített a BMTE, és ezzel az 1-1-gyel a DVTK maradt az utolsó helyen.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 18:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiesési rangadó: az utolsó helyezett Diósgyőr fogadta az utolsó előtti Budafokot. A DVTK a télen mindent megtett a megmenekülésért, már a két ünnep között elkezdte a felkészülést, edzőt váltott, hozott több új futballistát, tehát frissítette a keretet. A Ferencváros idegenbeli legyőzésével jelezte, hogy komoly a felzárkózási szándéka, utána viszont kikapott Pakson, és most a legnagyobb vetélytársa ellen kellett megszereznie a három pontot. Ez persze igaz volt a Budafokra is, amely az ezt megelőző tíz meccsén nem tudott nyerni.

Harcos, de eseményekben nem túl gazdag játékkal zajlott a mérkőzés, majd a 40. percben vezetést szerzett a Diósgyőr: Grozav passza után Marin a bal oldalon lefutotta a védőjét, beadott, és a középen jól érkező Vanecek a hosszú saroknál egy lépésről terelte a labdát a hálóba 1-0. A szünet után minden erejét beleadva harcolt az egyenlítésért a Budafok, akadt is hozzá több helyzete, ám azok vagy a pontatlanság vagy Antal kapus jó védései miatt nem eredményeztek gólt. Az esélyét növelte, hogy Zivilic ütésért piros lapot kapott a 82. percben, de a BMTE csak a 96. percben tudott élni ezzel: Kulcsár középről végzett el ravaszul szabadrúgást 22 méterre a kaputól, a felugró sorfal alatt laposan lőtt a kapu bal oldalába 1-1.

Ezzel a döntetlennel a Diósgyőr maradt az utolsó három pont hátránnyal, a Budafok pedig két pontra megközelítette az Újpestet.

NB I, 18. forduló

Szombat

MTK–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Erdős. Gólszerző: Géresi (95.)

Mezőkövesd–Újpest 3-2 (1-0), Mezőkövesd, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Katanec (44.), Besirovic (58.), Cseri (11-esből 80.), illetve Szakály (75.), Beridze (78.)

Ferencváros–Kisvárda 1-1 (0-1), Groupama Aréna, jv.: Berke. Gólszerző: Uzuni (58.), illetve Jelena (39.)

Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 1-1 (1-1), Mol Aréna Sóstó, jv.: Bogár. Gólszerző: Dárdai (44.), illetve Hidi (21.), Batik (79.)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Paks 4-4 (1-2), Zalaegerszeg, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Szépe (6.), Favorov (46.), Babati (78.), Könyves (82.), illetve Bognár I. (30.), Hahn (37.), Szabó J. (73.), Papp (94.)

Diósgyőr–Budafok 1-1 (1-0), Diósgyőr, jv.: Bognár. Gólszerző: Vanecek (40.), illetve Kulcsár (96.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.