Párizsi játékos góljával verte a Bayern a PSG-t a döntőben

Egyetlen gól döntött a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében. A győztes találatot a Bayern München párizsi születésű, a PSG-ben nevelkedett játékosa, Coman fejelte a Paris Saint-Germain ellen. A Bayern München 1974, 1975, 1976, 2001 és 2013 után hatodszor hódította el a Bajnokcsapatok Európa Kupája, illetve a Bajnokok Ligája trófeáját.

2020. 08. 23. 22:54
PSG vs Bayern Munich
A meccs hőse: Kingsley Coman Fotó: Matt Childs Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párizsiak kapujába visszakerült Keylor Navas, a münchenieknél ezúttal Coman volt a balszélső, nem Perisic, s megkockáztatták Jerome Boateng szereplését. Előbbi döntés telitalálatnak bizonyult, utóbbiról viszonylag hamar kiderült, hogy nem volt jó, hiszen a világbajnok középhátvédet már a 25. percben le kellett cserélni, a magyar felmenőkkel bíró Niklas Süle váltotta.

Persze nem ez volt az első félidő legérdekesebb jelenete. A játékrészt dióhéjban úgy foglalhatjuk össze, két Lewandowski-lehetőségre jutott egy-egy Neymar- és Mbappé-helyzet.

18. perc: húzta meg a bal oldalon, a lövése után a labda ugyan túljutott Neueren, de elkerülte a kaput.

22. perc: Lewandowski fordulásból ugyan kicsit eltörte a labdát, de a lövés pontos volt, Navast a kapufa segíti ki.

33. perc: Müller jobb oldali beadását Lewandowski estében még kapura fejeli, de Navas véd.

45. perc: Davies, az idény felfedezettje hatalmas hibája után párizsi csiki-csuki, de a ziccert Mbappé gyengén Neuerbe vágja. Ez volt az első félidő legnagyobb helyzete.

A második félidő úgy kezdődött, hogy Gnabry kétszer is elég csúnyán lerúgta Neymart, a második jelenetet már nem úszta meg sárga lap nélkül.

A Bayern egyre jobban rákényszerítette az akaratát a PSG-re, s idővel jött is a gól.

A győztes gól pillanata: Kingsley Coman fejel

59. perc: Kimmich lassú íveléssel játssza meg Comant, ám a párizsiak szellősen védekeznek, Kehrerre két ember jut, érthetően inkább Lewandowskira figyel, Coman így üresen fejelhet, s szépen a bal alsóba bólint. A párizsi születésű, volt PSG-játékos góljával vezet 1-0-ra a Bayern.

Coman ezután akár meg is duplázhatta volt a müncheniek előnyét, de kimaradt a lehetőség. Hans-Dieter Flick úgy döntött, megtette a magáét, lecserélte, Perisic állt be helyette, s a Bayern edzője lehozta Gnabryt is, nehogy kiállítsák, őt Coutinho váltotta.

73. perc: jogos büntetőtől esik el a PSG. Mbappé csinál két jó cselt, a második után Kimmich sarkon rúgja, mégsincs 11-es. Sőt, még csak videózás sincs!

91. perc: A hosszabbításban Coutinho kaphatna 11-est, de ezt sem fújják be. Az ellentámadásból PSG-helyzet, de kimarad Choupo-Moting lövése.

1-0-ra nyer a Bayern. A meccs hőse az a Coman lett, aki nemrég még a visszavonulását fontolgatta.

A Bayern hatodszor hódította el a BL-t, illetve a BEK-et. Méghozzá százszázalékos teljesítménnyel, a müncheni csapat a 2019-20-as idényben valamennyi mérkőzését megnyerte a sorozatban.

Bajnokok Ligája-döntő

Bayern München–Paris Saint-Germain 1-0 (0-0)

Lisszabon, Estádio da Luz, v.: Orsato (olasz)

PSG: K. Navas – Kehrer, Th. Silva, Kimpembe, Bernat (Kurzawa , 80.)– A. Herrera, Marquinhos, Paredes (Verratti, 65.) – Di María (Choupo-Moting, 80.), Mbappé, Neymar

Bayern München: Neuer – Kimmich, Boateng (Süle, 25.), Alaba, Davies – Thiago Alcántara (Tolisso, 86.), Goretzka – Gnabry (Coutiunho, 68.), Müller, Coman (Perisic, 68.) – Lewandowski

Gól: Coman (59.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.