Csercseszov: Szoboszlai Dominikra nagyon figyelünk majd

Vasárnap 18 órakor a magyar labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligája-mérkőzést játszik Oroszország ellen a Puskás Arénában. A találkozó előtti napon edzést tartott az orosz csapat, majd Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány az újságírók kérdéseire válaszolt. Szóba került a mérkőzés helyszíne és Szoboszlai Dominik is, akit Sztanyiszlav Csercseszov nagyon jól ismer.

Magyar Nemzet
2020. 09. 05. 14:47
null
Budapest, 2020. szeptember 5. Sztanyiszlav Szalamovics Csercseszov szövetségi kapitány (k) az orosz labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2020. szeptember 5-én, a Nemzetek Ligája másnapi Magyarország-Oroszország mérkõzése elõtt. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki tudja, miért, orosz újságírók elsőként azt kérdezték Sztanyiszlav orosz szövetségi kapitánytól, hogy mit szól a Puskás Arénához.

– Gyönyörű, rendkívül szép! – felelte a kapitány. – Nagyon emlékeztet a Luzsnyiki Stadionra, úgyhogy kicsit otthon érezzük magunkat.

Ezután elmondta, nagyon intenzív, kemény mérkőzésre számít, különösen azután, hogy a magyar válogatott nyerni tudott 1-0-ra Törökországban. Az egyetlen negatívum az lesz szerinte, hogy nem lehetnek nézők a lelátókon.

– Kíváncsivá tett és Nikolics Nemanja helyzete, mert mind a kettőt jól ismerem, dolgoztam velük. Kicsit furcsa, hogy Balázs nincs is benne a magyarok keretében.

Sztanyiszlav Szalamovics Csercseszov szövetségi kapitány az orosz labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Csercseszov emlékeztetett rá, hogy a magyar és az orosz válogatott legutóbb 2017 júniusában találkozott egymással: a Groupama Arénában rendezett barátságos meccset a Konföderációs Kupára készülő vendégek nyerték 3-0-ra. – A magyarok már akkor is jó csapatot alkottak – szögezte le. A kapitány nem beszélt a vasárnapi taktikáról, mert elmondása szerint azt a játékosokkal is csak később osztja meg a szakmai stáb.

– Az orvosi stáb mérései segítségével meghatározzuk, mennyit vett ki a játékosokból a Szerbia elleni mérkőzés, és ez alapján, na meg az ellenfél felállása alapján jelölöm ki a kezdőcsapatot – mondta.

Ezt követően Sztanyiszlav Csercseszovot Szoboszlai Dominikról kérdezték, azt is hozzátéve, hogy mennyire fog izgulni akkor, amikor a magyar válogatott szabadrúgást végezhet el a kapu közelében.

– Nem csak az elmúlt meccse alapján ítélem meg Szoboszlait, mert rendszeresen nézem az osztrák bajnokság mérkőzéseit, miután játszottam korábban Ausztriában – felelte erre az orosz szövetségi kapitány. – Nyilván minden csapatnak van erős és gyenge oldala, ebből kell készülnünk, és el kell kerülnünk azt, hogy sok szabadrúgáshoz jusson az ellenfél a kapu közelében. Ezért kevesebbet kell szabálytalankodni, és muszáj Szoboszlait szorosabban őrizni.

Az orosz újságírók arra voltak kíváncsiak, hogy lát-e a kapitány a hazájában olyan 18-19 éves tehetségeket, mint amilyen Szoboszlai a magyaroknál.

– Minden válogatott életében vannak olyan periódusok, amikor több fiatal is bemutatkozik. Nálunk legutóbb Golovin volt ilyen. Kezdenek megjelenni nálunk is azok a fiatalok, akiket be lehet építeni, éppen ezért senkit nem irigylünk, a saját játékosainkon dolgozunk.

Az orosz válogatott a Nemzetek Ligája csoportmeccseinek az első körében hazai pályán 3-1-re legyőzte Szerbiát. Az orosz nemzeti együttes valamennyi tagja negatív koronavírustesztet szolgáltatott Budapestre indulása előtt. A TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint mielőtt a magyar fővárosba repültek volna, a szbornaja tagjai újabb, harmadik vizsgálaton estek át, és az eredmények azt igazolták, hogy mind a 26 játékos egészséges.

A csoport másik mérkőzésén Szerbia vasárnap 20.45 órakor fogadja Törökországot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.