Djokovics ismét visszaverte a trónkövetelő Zverev támadását

Novak Djokovics ott van az Australian Open elődöntőjében, a német Alexander Zverevet győzte le négy játszmában, tehát ismét visszaverte az egyik trónkövetelő támadását. A fináléba jutásért a torna meglepetésemberével, Aszlan Karacevvel találkozik.

Magyar Nemzet
2021. 02. 16. 14:38
null
Alexander Zverev legyőzése egyre nagyobb feladat, de most még sikerült Fotó: Brandon MALONE Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb világelsőnek pocsékul kezdődött a mérkőzés, egyből elveszítette az adogatását. Majd visszabrékelt, de 6:6 után a német bírta jobban a rövidítés izgalmait.

A második szettben Djokovics hengerelt (6:2), a harmadikat pedig 1:4-ről nyerte meg 6:4-re...

A harmadik játszma végig izgalmas volt, Djokovics kapaszkodott, hat bréklabdát is hárítania kellett. Aztán mégis eljutott a meccslabdáig a tie breakben 6-5-nél, amit azonban a német hárított.

6:6, 6-6... Ennél nem lehet szorosabb egy szett.

A második meccslabdát 7-6-nál aztán már értékesítette Djokovics. Továbbra is versenyben van a kilencedik melbourne-i győzelme felé, az elődöntőben Aszlan Karacev lesz az ellenfele, aki a bolgár Dimitrovot verte. A papírforma alapján Djokovics simán döntős lesz.

Íme, a meccs összefoglalója:

– Ilyen körülmények között időre volt szükségem, hogy bemelegedjek, egy óra is eltelt, mire beütöttem magam – kezdte az értékelését Djokovics a sérülésére utalva. – A második szettben nagyon jól ment az adogatás, talán még több ászt is ütöttem, mint Szása, ami azért meglepő. Nagy volt a nyomás mindkettőnkön, keményen kellett küzdenem. Szása is megérdemelte volna a győzelmet, elismerem, szerencsém is volt.

Djokovics dicsérte a fizioterapeutákat, akik mindent megtettek a felépüléséért, majd elárulta, az Australian Open előtt még nem látta játszani Karacevet.

Australian Open, negyeddöntő

Férfiak:

Djokovics (szerb, 1.)–Zverev (német, 6.) 6:7 (6-8), 6:2, 6:4, 7:6 (8-6)

Karacev (orosz)–Dimitrov (bolgár, 18.) 2:6, 6:4, 6:1, 6:2

Szerdai program:

Rubljov (orosz, 7.)–Medvegyev (orosz, 4.)

Cicipasz (görög, 5.)–Nadal (spanyol, 2.)

Nők:

S. Williams (amerikai, 10.)–Halep (román, 2.) 6:3, 6:3

Oszaka (japán, 3.)–Hszie (tajvani) 6:2, 6:2

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.