Dzsudzsák Balázst fojtogatták a feszült felkészülési meccsen

A Debreceni VSC Telkiben formabontó, 120 perces felkészülési mérkőzésen 3-0-ra legyőzte a Vasast.

Magyar Nemzet
2021. 07. 18. 11:14
null
Dzsudzsák Fotó: Picasa Forrás: Facebook/DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I-be visszajutott Debreceni VSC szombaton Telkiben formabontó, 120 perces felkészülési mérkőzésen 3-0-ra legyőzte a másodosztályban ragadt Vasast. Az eredetileg 2×60 percesre tervezett összecsapást 2×45 plusz további 30 perces bontásra módosították a felek, így az utolsó részben a csapatok tehetséges fiataljai is szerephez juthattak.

A Debrecen a 75. percben szerezte meg a vezetést, 11-esből talált be. A „hosszabbításban” a 92. percben egy angyalföldi védelmi hibát Bárány Donát használt ki, 14 méterről lőtt magabiztosan a kapuba. A harmadik Loki-gól a 114. percben jött, Pintér Ádám lépett meg a jobb szélen, befelé húzott, majd 14 méterről szépen lőtte ki a jobb alsót, beállítva a 3-0-s végeredményt. A DVSC honlapján olvasható tudósítás alapján a 87. percben erőteljes lökdösődés alakult ki a pályán, Káprály Mihály játékvezető pedig Ugrai Rolandot (DVSC) és Szilágyi Zoltánt (Vasas) kiállította.

A DVSC Facebook-oldalán látható képgalériájában a tömegjelenet is helyet kapott, Dzsudzsák Balázs szorult helyzetbe került, amikor fojtogatni kezdték.

„Indulatoktól sem volt mentes a Loki–Vasas, egy kemény belépő után Ugrai Roland és Szilágyi Zoltán akaszkodott össze, és csapatkapitányunk, Dzsudzsák Balázs nem volt rest kiállni társa mellett” – áll a DVSC Facebook-oldalán.

DVSC–Vasas (NB II) 3-0 (0-0, 1-0)

DVSC: Kosicky – Bévárdi, Deslandes, Baráth, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák (csk) – Bódy, Ugrai, Sós – Szécsi. Cserék: Gróf, Nikolics, Sipos, Tordai, Babunski, Bárány, Bényei, Pintér, Poór, Kusnyir, Tischler, Hrabina, Korhut, Gyönyörű. Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Vasas: Jova – Szivacski, Szilágyi Zoltán, Otigba, Silye – Berecz (csk.), Márkvárt, Hinora – Sztojka, Balajti, Radó. Cserék: Uram, Terbe, Varga, Bobál, Szatmári, Szalai, Molnár Zsombor (kapus), Rétyi, Puskás Zsombor, Puska, Farkas Gábor, Farkas Botond, Bonifert, Kovács Dominik, Boros Zsombor, Szilágyi Szabolcs. Edző: Kuttor Attila.

Az AS Roma ellen is a Loki

A DVSC július 25-én Olaszországban, Frosinonéban az AS Roma együttesével játszik felkészülési mérkőzést. A Loki a tervek szerint július 24-én utazik el, és másnap, vasárnap 19 órától lép pályára a római gárda ellen. A szerződést csütörtökön írták alá, így a debreceni játékosok olyan sztárok ellen léphetnek pályára, mint Edin Dzeko, Pedro, Borja Mayoral, Stephan El-Shaarawy, Lorenzo Pellegrini, Nicoló Zaniolo, Javier Pastore, vagy épp a portugál válogatott kapus, Rui Patrício. Dzsudzsák Balázsék ráadásul olyan csapattal mérkőzhetnek meg a bajnoki rajt előtt, melynek szakmai munkáját José Mourinho irányítja. A portugál sztártréner idén májusban három évre szerződött a Farkasokhoz. Az esetleges tévéközvetítésről zajlanak az egyeztetések.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.