Elhalasztják a Fed Kupa-döntőt

Forrás: MTI2020. 03. 11. 20:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) a koronavírus-járvány miatt elhalasztja a budapesti Fed Kupa-döntőt.

A magyar szövetség (MTSZ) honlapján szerdán megjelent közlemény szerint az ITF illetékes csoportja már február eleje óta vizsgálja a koronavírus terjeszkedését és hatásait, folyamatos konzultációt folytatott független egészségügyi és utazási tanácsadókkal, valamint nemzetközi és belföldi hivatalokkal is.

- Miután alaposan megvitatták és megvizsgálták a helyzetet az ITF-elnökséggel és a magyar szervezőbizottsággal, a magyar kormány szerdai, fedett pályás eseményeket érintő döntésének fényében az ITF bejelenti az eredetileg április 14. és 19. között tervezett Fed Kupa döntő elhalasztását – áll az MTSZ weblapján.

A közlés szerint a szervezet felveszi a kapcsolatot azokkal a szurkolókkal, akik már megvették a jegyüket a budapesti döntőre.

- Az ITF elkötelezett abban, hogy még 2020-ban megrendezésre kerüljön a Fed Kupa-döntő és folyamatos kapcsolatban áll minden kulcsfontosságú érintett féllel – beleértve a magyar kormányt, a Magyar Tenisz Szövetséget, valamint a női versenyeket szervező WTA-t – annak érdekében, hogy egy mindenki számára megfelelő új időpontot találjanak – fogalmaz a közlemény.

David Haggerty, az ITF elnöke elmondta: elképesztően csalódottak, hogy meg kellett hozniuk ezt a döntést, azonban nem kockáztathatják a játékosok, kapitányok, szervezők, illetve a nézők biztonságát és egészségét.

A kormány szerdán éjféltől megtiltotta a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.