Huszonhét évesen elhunyt a világbajnok holland korcsolyázónő

Gyászol Hollandia és a nemzetközi korcsolyasport, 27 évesen elhunyt a hollandok első egyéni világbajnoki címét szerző rövidpályás gyorskorcsolyázónője, Lara van Ruijven.

2020. 07. 11. 9:36
null
Lara van Ruijven mindössze 27 éves volt Forrás: MOKSZ.HU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírekből már tudhattuk, hogy a 27 éves sportolónál a holland válogatott Pireneusokban rendezett edzőtáborában súlyos immunrendszeri rendellenesség lépett fel, és június 30-án kórházba vitték. Edzője akkor azt mondta, hogy az állapota stabil, de kritikus. A 2019-es szófiai világbajnokságon ötszáz méteren aranyérmes, a phjongcshangi téli olimpián a holland váltóval bronzérmes (a B döntőben éppen a magyar válogatott előtt győztes, és az A döntő két csapata kizárásával dobogós) versenyző állapota az elmúlt napokban romlott, és a franciaországi Perpignan kórházában az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Lara van Ruijven mindössze 27 éves volt
Fotó: MOKSZ.HU

„Nyugodj békében, Lara!” – áll a Magyar Országos Korcsolyázók Szövetsége (MOKSZ) Facebook-oldalán. Rövidpályás gyorskorcsolyázóink a világversenyekről és az edzőtáborokból jól ismerték Lara van Ruijvent, akit a MOKSZ közösségi oldala mindig mosolygós klasszisként említ.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.