Átadták a nyílt vízi edzőközpontot Dunakeszin

Dunakeszin pénteken átadták a száz százalékban hazai támogatásból felépített nyílt vízi Edzőközpontot. A hiánypótló létesítmény alig másfél év alatt mintegy 760 millió forintból valósult meg a városi napközis tábor területén.

Magyar Nemzet
2020. 09. 04. 17:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dunakeszin a tervezések, engedélyeztetések után idén nyár végére elkészült a gyermektábor területén a nyílt vízi edzőközpont. A Városi Sportegyesület Dunakeszi legújabb létesítménye a térség országgyűlési képviselője, Tuzson Bence közbenjárásával, száz százalékban hazai támogatásból valósult meg. A 760 millió forintos beruházást a Magyar Kajak-kenu Szövetség is támogatta. A területet a megvalósításhoz a dunakeszi önkormányzat biztosította, valamint támogatja az üzemeltetéshez szükséges eszközök beszerzését.

Az edzőközpont elsődleges célja, hogy a Dunakeszire érkező magyar és külföldi sportolóknak, egyesületeknek olyan szállást biztosítson, amelynek a közelében elérhetőek evezésre, úszásra, sportolásra alkalmas helyszínek, úgy mint a Dunakeszi Kajak Club, vagy a Dunakeszi Sárkány Légió. A helyszínen minden adott komplett edzőtáborok megszervezéséhez is. A létesítmény megvalósításának másik fontos célja, hogy használatával erősítsék a város külföldi és belföldi testvérvárosi kapcsolatait, ezzel összefüggésben cserediák programok meghirdetésére is lesz lehetőség. Az új, közösségi térként is funkcionáló központ egyszerre több mint ötven fő elszállásolására, száz fő étkeztetésére, valamint a sporteszközök tárolására alkalmas. A szalagátvágáson Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere, Csoma Attila, a körzet önkormányzati képviselője, Seltenreich József, a város sportigazgatója és Temesvári István, a Városi Sportegyesület Dunakeszi elnöke vett részt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.