Erősebben kell rálépni a gázpedálra

Hibátlan mérleggel zárták a párharcaikat a magyar klubcsapatok az Euró­pa-ligában is, azaz mindegyikük úgy jutott tovább, hogy egyik meccsen sem kapott ki.

Magyar Nemzet
2019. 07. 21. 8:24
Herczeg András
Debrecen, 2018. április 28. Herczeg András, a Debrecen vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott Debreceni VSC – Vasas FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. április 28-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hibátlan mérleggel zárták a párharcaikat a magyar klubcsapatok az Euró­pa-ligában is – a Bajnokok Ligájában a Ferencváros két győzelemmel lépett a következő körbe –, azaz mindegyikük úgy jutott tovább, hogy egyik meccsen sem kapott ki. A három döntetlen közül csak a Mol Fehérvár hazai 0-0-ja számít meglepetésnek, hiszen az együttes az odavágón idegenben 5-1-re győzött, azaz a végső sikere nem forgott veszélyben, ám Felcsúton nem tudta legyőzni a montenegrói Zetát. Mindezt Marko Nikolics vezetőedző így értékelte:

– A hozzáállás nem volt a legjobb ezen a meccsen. Ez ilyen mérkőzés volt, összességében örülünk, hogy továbbjutottunk. A Vaduz ellen erősebben rá kell lépnünk a gázpedálra.

A találkozó idején már lehetett tudni, hogy a liechtensteini Vaduz lesz a fehérváriak következő ellenfele, amely azt a Dudelange-ot búcsúztatta, amely tavaly tört némi borsot az akkor még Mol Vidiként játszó csapat orra alá. Jóval nehezebbnek ígérkező ellenfél vár a Bp. Honvédra, amely 1-1-gyel utazott haza a litván Zalgiris Kaunas otthonából – elsősorban Lefkovits Robi kapus bravúrjainak köszönhetően, és 4-2-es összesítéssel nyerte a párharcot. A kispestiek nem játszottak jól, de a szerencse mellettük állt, és ezt Giuseppe Sannino vezetőedző is elismerte:

– A Zalgiris több helyzetet dolgozott ki, többször is mellénk állt a szerencse, látjuk, fejlődnünk kell. A Craiova ellen lényegesen jobb teljesítményre lesz szükségünk.

A hazai 3-0 után a Debrecennek elég volt az 1-1 az üdvösséghez az albán Kukesi vendégeként, és a következő körben igazi nagy vad vár a csapatra: az olasz Torino ellen kell majd helytállnia. Herczeg András (képünkön) vezetőedző ezt nyilatkozta:

– A meccs elején a játékosok tudat alatt is kevesebbet kockáztattak, ám a kapott gól után más felfogásban kezdtek el futballozni, és ahogy tudatosabbá vált a játék, úgy lett egyre erősebb a csapat is. Holnaptól a Torino ellen készülünk, szeretnénk meglepetést okozni.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló. Július 24., szerda: Ferencváros–Valetta FC (máltai) 20.00; július 30., kedd: Valetta FC–Ferencváros 20.00. Európa-liga, selejtező, 2. kör. Július 25., csütörtök: Bp. Honvéd–Universi­tatea Craiova (román) 18.55, Mol Fehérvár–Vaduz (liechtensteini) 20.00, Torino (olasz)–DVSC 21.00; augusztus 1., csütörtök: Universitatea Craiova–Bp. Honvéd 18.15, DVSC–Torino 18.30, Vaduz–Mol Fehérvár 19.00.

Az UEFA hétfőn kisorsolja, hogy a párosítások győztesei – a BL esetében a vesztesei az El-ben – kikkel játszanak a selejtezők 3. fordulójában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.