Európa nagyot betlizett a férfi futballtorna csoportkörében

Az olimpia férfi labdarúgó tornáján nem kerülte a kieséses szakaszba Németország, Argentína és Franciaország, Európát csak Spanyolország képviseli a legjobb nyolc között.

Magyar Nemzet
2021. 07. 28. 17:22
Elefántcsontpart
Germany's defender Benjamin Henrichs (R on the ground) scores own goal during the Tokyo 2020 Olympic Games men's group D first round football match between Germany and Ivory Coast at the Miyagi Stadium in Miyagi on July 28, 2021. (Photo by Kohei CHIBAHARA / AFP) Fotó: Europress/AFP/Kohei CHIBAHARA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa lebőgésével véget értek az olimpia labdarúgó tornájának a csoportmeccsei is. Kedden a nőknél, szerdán a férfiaknál zárult le ez a szakasz, és érkeztek el a továbbjutó csapatok a kieséses szakaszba. Utóbbiaknál az egyik legnagyobb meglepetés az A csoportban született meg: Franciaország kiütéses vereséget szenvedett Japántól, és a 4-0-ás kudarc azt jelentette, hogy el is búcsúzott az olimpiától. Japán százszázalékos teljesítménnyel, kilenc ponttal ment tovább, mögötte pedig Mexikó végzett és lépett tovább hat ponttal, miután zárásként 3-0-ra legyőzte a pont nélkül maradt Dél-Afrikát.

 

Padlón a németek, nem tudták legyőzni Elefántcsontpartot, és kiestek
Fotó: Europress/AFP/Kohei CHIBAHARA

 

Románia nagy lehetőséget hagyott ki azzal, hogy 0-0-t játszott Új-Zélanddal, mert ha nyer, továbbjut, így viszont kiesett, mert bár a két csapat egyaránt négy ponttal végzett, Új-Zélandnak jobb lett a gólkülönbsége. A csoportot Dél-Korea nyerte hat, és Honduras zárta három ponttal. A C csoport nagy vesztese Argentína, amely csak 1-1-re volt képes az élen végző ötpontos spanyolok ellen, ha nyer, akkor ő lépett volna tovább és Spanyolország esik ki, így viszont fordítva történt. Így legalább Európa nem maradt csapat nélkül a negyeddöntőkre... Ehhez kellett az is, hogy Egyiptom 2-0-ra legyőzze Ausztráliát, így az afrikai csapat lett a második és a továbbjutó.

A torna kezdése előtt aligha hitte volna bárki is, hogy a német együttes nem jut el a kieséses szakaszig, pedig így történt. Az utolsó játéknapon nem tudta legyőzni Elefántcsontpartot (1-1), amelynek így megmaradt az egypontos előnye a második helyen, Brazília nyert a csoportot, miután 3-1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.

A legjobb nyolc közé tehát Japán, Mexikó, Dél-Korea, Új-Zéland, Spanyolország, Egyiptom, Brazília és Elefántcsontpart került, Európa tehát csupán egy csapattal képviselteti magát, a negyeddöntőkre szombaton kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.